Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη : Παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση αντιδημάρχου με «πυρά» κατά του δημάρχου

Θεσσαλονίκη : Παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση αντιδημάρχου με «πυρά» κατά του δημάρχου

Παρελθόν από την διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου αποτελεί ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Οργάνωσης Βασίλης Βόγγαλης. Ο κ. Βόγγαλης απέστειλε νωρίς το πρωί της Δευτέρας επιστολή παραίτησης και ανεξαρτητοποίησης στον Δήμαρχο Λευτέρη Αλεξανδρίδη, με την οποία τον ενημέρωνε για τους λόγους, οι οποίοι τον οδήγησαν στην απόφασή του.

Ο πρώην πρόεδρος και αντιπρόεδρος του τοπικού Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου τον τελευταίο καιρό είχε εκφράσει στον κύκλο του την έντονη δυσαρέσκειά του για την στάση του δημάρχου που είχε ως αποτέλεσμα τη σημερινή παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην αντιδήμαρχος φέρετε να είχε σοβαρές διαφωνίες με το δήμαρχο Λευτέρη Αλεξανδρίδη για διάφορα ζητήματα διοίκησης και οργάνωσης. Ο κ. Βόγγαλης, παλιός συνδικαλιστής, πρώην πρόεδρος και αντιπρόεδρος του τοπικού Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Κορδελιού Ευόσμο το τελευταίο διάστημα είχε αντιπαραθέσεις με πολλά στελέχη της δημοτικής αρχής.
«Πυρά» εναντίον του δημάρχου

Στην επιστολή παραίτησής του ο πρώην αντιδήμαρχος εξαπολύει μύδρους κατά του δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου κ. Αλεξανδρίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «διαπιστώνει με λύπη του ότι ο δήμαρχος δεν θεωρεί ότι οι πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους του παραχώρησαν την ευθύνη της διοίκησης τους δήμου, αλλά τους τίτλους της ιδιοκτησίας του δήμου».

Μάλιστα ο ίδιος προσθέτει ότι «ο δήμαρχος αντιμετωπίζει εξαρχής τους δημοτικούς συμβούλους και τους αντιδημάρχους, ως υπαλλήλους και όχι ως συνεργάτες. Αντίθετα θεωρεί συνεργάτες τους ανθρώπους χωρίς κανένα θεσμικό ρόλο».

Ο ίδιος κατηγορεί μάλιστα το δήμαρχο ότι απαξίωνε το πρόσωπο του και το ρόλο που του είχε ανατεθεί, ενώ υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ότι το όνομα της παράταξης είναι «Δήμος Πρωταγωνιστής» και όχι «Αλεξανδρίδης Πρωταγωνιστής». «Σε κάθε περίπτωση», συνεχίζει ο κ. Βόγγαλης «δεν επιθυμώ να ακολουθήσω το δήμαρχο στον κατήφορο που επέλεξε να πορευτεί».
Καμιά επίσημη αντίδραση

Ο δήμαρχος πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει επίσημα ούτε για την παραίτηση του αντιδημάρχου, ούτε για τις κατηγορίες σε βάρος του. για το θέμα και θα απαντήσει όταν το κρίνει εκείνος.

Ωστόσο συνεργάτες του διαρρέουν ότι ο αντιδήμαρχος δημιουργεί προβλήματα στο δήμο και την παράταξη «χωρίς κανένα σοβαρό λόγο».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα