Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Πέντε επιτάφιοι θα «συναντηθούν» για πρώτη φορά στην πλατεία Αριστοτέλους τη...

Θεσσαλονίκη: Πέντε επιτάφιοι θα «συναντηθούν» για πρώτη φορά στην πλατεία Αριστοτέλους τη Μεγάλη Παρασκευή

Ένα νέο έθιμο που θα γεννηθεί φέτος στη Θεσσαλονίκη, με την αντάμωση πέντε επιταφίων, από αντίστοιχες εκκλησίες του κέντρου της πόλης για πρώτη φορά τη Μεγάλη Παρασκευή, στην πλατεία Αριστοτέλους, σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στο θρησκευτικό τουρισμό της Θεσσαλονίκης.

Οι ξενοδόχοι έχουν ετοιμάσει τα εορταστικά και πασχαλινά μενού, ενώ η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης έχουν εκδώσει ένα φυλλάδιο με barcode, που δίνει θρησκευτικές πληροφορίες στον επισκέπτη.

Θεσσαλονίκη: Πέντε επιτάφιοι θα «συναντηθούν» για πρώτη φορά στην πλατεία Αριστοτέλους τη Μεγάλη Παρασκευή

Βούλγαροι, Σέρβοι και Τούρκοι επιλέγουν σε μεγάλο ποσοστό τη Θεσσαλονίκη

Τη Θεσσαλονίκη επέλεξαν τουρίστες από διάφορες χώρες, κυρίως των Βαλκανίων, με τους Βούλγαρους και τους Σέρβους να αναδεικνύονται πρωταθλητές για να περάσουν το Πάσχα. Η πληρότητα αγγίζει το 65% και οι ξενοδόχοι εκτιμούν ότι το ποσοστό θα αυξηθεί με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Ευρωπαϊκές χώρες επέλεξαν οι Θεσσαλονικείς για τις ημέρες του Πάσχα

Αντίστοιχα αυξημένη είναι η κίνηση και στα τουριστικά πρακτορεία της πόλης, με την επιλογή της Ευρώπης να αναδεικνύεται πρώτη για όσους έχουν προγραμματίσει να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα εκτός Θεσσαλονίκης. Αρκετοί είναι εκείνοι που επέλεξαν οδικό τουρισμό για το φετινό Πάσχα.

Πηγή: ERT

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα