Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Ο Άγιος Βασίλης ...«μετακομίζει» στο δήμο Παύλου Μελά (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Ο Άγιος Βασίλης …«μετακομίζει» στο δήμο Παύλου Μελά (ΦΩΤΟ)

Πυρετώδεις προετοιμασίες με «άρωμα» Χριστουγέννων στο δήμο Παύλου Μελά

Το σπίτι του Άγιου Βασίλη, η πολυθρόνα του και η γλυκιά του φιγούρα σε μία κατασκευή που θα φθάνει τα δύο μέτρα αναμένεται να κοσμήσουν την «Μαγεμένη Πλατεία» Ελευθερίας της Ηλιούπολης, η οποία φέτος θα βρεθεί στο επίκεντρο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος Παύλου Μελά.

Της Θεοδώρας Απότα

Στην πλατεία θα στηθούν επίσης ένα ολόλευκο δάσος με κατασκευές ελαφιών,  η χριστουγεννιάτικη φάτνη και ένα πολύχρωμο τρενάκι ενώ σε διάφορα σημεία της θα τοποθετηθούν και μικρά καρουζέλ, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους μικρούς επισκέπτες.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, Χαρά Αμανατίδου, η Μαγεμένη Πλατεία θα πλαισιωθεί από μία σειρά πλούσιων δράσεων τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους επισκέπτες. Το παρών θα δώσουν, μεταξύ άλλων, ξυλοπόδαροι, μάγοι και ανιματέρ!

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου -όποτε θα ανάψει και το χριστουγεννιάτικο δέντρο- και η συμμετοχή σε αυτές θα είναι δωρεάν. «Θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή την μαγεία των Χριστουγέννων, εάν φυσικά μας το επιστρέψουν και οι επιδημιολογικές συνθήκες. Πάνω από όλα, η διασφάλιση της υγείας όλων μας» τονίζει χαρακτηριστικά στο seleo.gr η κ. Αμανατίδου.

«Η “μαγεμένη πλατεία” θα δώσει ζωή στην περιοχή, θα χαρίσει χαμόγελα» προσθέτει σημειώνοντας ότι σχεδιάζεται τις επόμενες χρονιές η εν λόγω δράση να μεταφερθεί και σε άλλες περιοχές του δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι, τα προηγούμενα χρόνια ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνταν στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά ωστόσο φέτος η διεξαγωγή τους εκεί κατέστη ανέφικτη καθώς εντός του χώρου εκτελούνται εργασίες από τον εργολάβο.

Τέλος, η κ. Αμανατίδου γνωστοποιεί ότι θα λειτουργήσει και την φετινή χρονιά η ηλεκτρονική «μαγεμένη πύλη», το διαδικτυακό χριστουγεννιάτικο χωριό της Θεσσαλονίκης που υλοποιήθηκε με σκοπό να ψυχαγωγήσει και να εκπαιδεύσει τους επισκέπτες με θέματα και δημιουργίες που φέρουν άρωμα Χριστουγέννων.

φωτογραφία fb χαρά αμανατίδου
φωτογραφία fb χαρά αμανατίδου
φωτογραφία fb χαρά αμανατίδου

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα