Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Οδηγίες αποφυγής προβλημάτων λόγω παγετού

Θεσσαλονίκη: Οδηγίες αποφυγής προβλημάτων λόγω παγετού

Δείτε τις οδηγίες από την ΕΥΑΘ

  • Μαθαίνουμε καταρχήν πού βρίσκεται ο υδρομετρητής (ρολόι) του σπιτιού μας, καθώς και τα σημεία όπου βρίσκονται ο κεντρικός και οι περιφερειακοί διακόπτες υδροδότησης.
  • Ελέγχουμε και βεβαιωνόμαστε ότι οι διακόπτες (βάνες) του εσωτερικού μας δικτύου υδροδότησης ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά. Ελέγχουμε το ιδιωτικό μας δίκτυο ύδρευσης για τυχόν διαρροές ή φθορές.
  • Φροντίζουμε για την αποκατάσταση ή εγκατάσταση μονώσεων σε ευάλωτα σημεία του εξωτερικού ιδιωτικού μας δικτύου από εξειδικευμένους τεχνίτες. Υδρόμετρα που βρίσκονται σε φρεάτια – ντουλάπια εκτεθειμένα και κυρίως σε περιοχές γύρω από τον αστικό ιστό είναι ακόμη πιο ευάλωτα στην παγωνιά. Σε περίπτωση που παγώσουν τα υδρόμετρα, δεν τα ζεσταίνουμε με φλόγιστρα και άλλα θερμαντικά μέσα, γιατί το πιθανότερο είναι να τα κάψουμε και να δημιουργήσουμε μεγαλύτερα προβλήματα, οπότε περιμένουμε να ξεπαγώσουν μόνα τους.
  • Διατηρούμε καθαρές τις υδρορροές από φύλλα και σκουπίδια σε μπαλκόνια και ταράτσες. Βεβαιωνόμαστε ότι λειτουργούν ομαλά.
  • Σε περίπτωση μακρόχρονης απουσίας τον χειμώνα, απομονώνουμε ή εκκενώνουμε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα και της κεντρικής υδροδότησης του σπιτιού μας. 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα