Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Νόμιμα τα επιδόματα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη: Νόμιμα τα επιδόματα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Κατατέθηκε και αναμένεται να «περάσει» σήμερα από τη Βουλή, τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που αφορά στην αναδρομική ισχύ των επιδομάτων στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, τα οποία είχαν «κοπεί» τον Μάρτιο του 2022.

Συγκεκριμένα, κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία Οδηγίας (ΕΕ) 2020/262 του Συμβουλίου της 19ης Δεκεμβρίου 2019 για τη θέσπιση του γενικού καθεστώτος των ειδικών φόρων κατανάλωσης (αναδιατύπωση), άσκηση της τελωνειακής αντιπροσώπευσης και ρύθμιση επαγγέλματος τελωνειακού αντιπροσώπου και λοιπές τελωνειακές και φορολογικές ρυθμίσεις» τροπολογία σχετικά με τη νομιμότητα των καταβληθέντων ποσών των επιδομάτων επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και θέσεων ευθύνης στους εργαζομένους του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.).

Σύμφωνα με την τροπολογία: «Τα ποσά που έχουν καταβληθεί από τις 25.7.2017 στους εργαζομένους του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) και αντιστοιχούν στα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και θέσεων ευθύνης δεν αναζητούνται. Η συνέχιση καταβολής των ποσών, που αντιστοιχούν στα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και θέσεων ευθύνης, προς τους εργαζομένους μέχρι έκδοση των κοινών αποψάσεων των άρθρων 16 και 18 του ν. 4354/2015 (Α’ 176), είναι νόμιμη, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης πρόβλεψης».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα