Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Νέα μέτρα ελέγχου χωρίς… ελέγχους ανήμερα της Αγίας Αικατερίνης

Θεσσαλονίκη: Νέα μέτρα ελέγχου χωρίς… ελέγχους ανήμερα της Αγίας Αικατερίνης

Ανήμερα της Αγίας Αικατερίνης έγινε το πρώτο «κρας τεστ» για τους ελέγχους στις εκκλησίες. Η πλειονότητα των πιστών που συρρέουν από το πρωί στον ιερό ναό στη Θεσσαλονίκη φοράει μάσκα έχει τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά οι έλεγχοι που διενεργούνται επί της ουσίας είναι μηδενικοί όπως είπαν στην κάμερα του ΣΚΑΪ και πολλοί πιστοί.

Οι υπεύθυνοι του λαού θα έπρεπε να ελέγχουν εάν οι πιστοί φέρουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή αρνητικά τεστ ώστε να εισέλθουν στην εκκλησία. Αντ’ αυτού, απλώς επιτηρούσαν αν φορούσαν μάσκες και αν φορούσαν αποστάσεις. «Προσπαθώ όποιος δεν φοράει μάσκα να τον ειδοποιήσω… Ρωτάμε αν έχουν κάνει τεστ, αλλά δεν μπορούμε να ελέγξουμε» τόνισε στον ΣΚΑΪ ένας εκ των υπευθύνων.

Κάποια στιγμή στελέχη της ΕΛΑΣ έκαναν την εμφάνισή τους για να ελέγξουν τα πιστοποιητικά. Τόσο οι πιστοί όσο και οι εκπρόσωποι των ναών απειλούνται με τσουχτερά πρόστιμα αν βρεθούν μέσα στις εκκλησίες ανεμβολίαστοι ή χωρίς αρνητικά τεστ.

«Η πολιτεία ποτέ δεν απεκδύθηκε του δικαιώματος ελέγχου για όλα τα ζήτημα, επομένως αυτό ισχύει και για τους ναούς. Θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι και θα δούμε την τήρηση των μέτρων» σχολίασε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Η ανησυχία πάντως είναι τι θα γίνει στις γιορτές οπότε κι αναμένεται πλήθος πιστών στις εκκλησίες.

Πηγή: skai.gr

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα