Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Μοναδικές συνταγές με βάση το ευρωπαϊκό ρύζι στην 86η ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Μοναδικές συνταγές με βάση το ευρωπαϊκό ρύζι στην 86η ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

Την ευκαιρία να απολαύσουν το παραδοσιακό ρυζόγαλο …αλλιώς είχαν το μεσημέρι το Σαββάτου οι επισκέπτες της 86ης ΔΕΘ.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνουν για το Ευρωπαϊκό ρύζι η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης και η Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια, ο Chef Βαγγέλης Ασημακόπουλος μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους τη συνταγή του για ρυζόγαλο με σάλτσα καφέ και καραμελωμένα ποπ κορν και ευχαρίστησε και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Στόχος των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται το διήμερο 17-18 Σεπτεμβρίου εντός του εκθεσιακού κέντρου, μεταξύ των περιπτέρων 10 και 13, αποτελεί το να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία.

Διακεκριμένοι σεφ μοιράζονται το πάθος τους για ρύζι σήμερα και αύριο από τις 12:00 μ.μ. έως τις 09:00 μ.μ. και δίνουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γευτούν από παέγια μέχρι και παραδοσιακό «πλιάφ». Παρουσιαστής των εκδηλώσεων είναι ο Κώστας Ζαφειράκης.

Δείτε το πρόγραμμα:

Σημειώνεται ότι, το τριετές διακρατικό πρόγραμμα «Eu Rice, ύψους 3,1 εκατ. ευρώ, υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης ΑΕ- ΕΑΣΘ και την Ρυθμιστική Αρχή του Ρυζιού ΠΟΠ της Βαλένθιας «Crav» και με εκτελεστικό φορέα τη Novacert και ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2024.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα