Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Με παραδοσιακό τρόπο θα εορτάστουν τα Κούλουμα στις επιμέρους δημοτικές κοινότητες

Θεσσαλονίκη: Με παραδοσιακό τρόπο θα εορτάστουν τα Κούλουμα στις επιμέρους δημοτικές κοινότητες

Με ένα αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι, χορό, μουσική, άφθονο κρασί και τα πατροπαράδοτα νηστίσιμα εδέσματα αναμένεται να εορταστούν τα Κούλουμα από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος Θεσσαλονίκης καλεί δημότες, κάτοικους και επισκέπτες της πόλης  στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις δημοτικές κοινότητες για την Καθαρά Δευτέρα. Αναλυτικότερα αυτές είναι οι ακόλουθες:

  • Στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα θα λάβει χώρα το πατροπαράδοτο έθιμο του χαρταετού στον Κεδρηνό Λόφο (δάσος του Σέϊχ Σου – πλατεία Τσιάτρα) από τις 10:00 έως και τις 15:00, συνοδεία χορευτικών συγκροτημάτων και παραδοσιακών εδεσμάτων. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τα χορευτικά συγκροτήματα του πολιτιστικού και λαογραφικού συλλόγου “Οι φίλοι της Παράδοσης”, το χορευτικό νέων καταφυγής ΙΝ Αγίου Δημητρίου, το χορευτικό ενηλίκων ΙΝ Αγίας Μαρίνης και ο λαογραφικός όμιλος Παπάφη.
  • Αντίστοιχα στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση, στο θεατράκι του κέντρου πολιτισμού Τούμπας, (Γρηγορίου Λαμπράκη και Κλεάνθους) από τις 11:00 μέχρι τις 15.00. Σε αυτή θα συμμετέχουν πολιτιστικοί σύλλογοι Τούμπας με την συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.
  • Παράλληλα στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα στο Άλσος Νέας Ελβετίας από τις 11:00 μέχρι τις 15:00, άπαντες καλούνται “να γίνουν μια παρέα” για να γιορτάσουν τα Κούλουμα, με ζωντανή μουσική, χορό, κρασί και παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα.
  • Τέλος στην δημοτική ενότητα Τριανδρίας τα κούλουμα θα εορταστούν στην αυλή του πρώην 1ου δημοτικού σχολείου από τις 11:00 έως και τις 15:00 με την συμμετοχή χορευτικών σχημάτων των συλλόγων της Τριανδρίας.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα