Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Μαφιόζικες επιθέσεις σε αστυνομικούς - Έκαψαν μηχανή αξιωματικού την ώρα που...

Θεσσαλονίκη: Μαφιόζικες επιθέσεις σε αστυνομικούς – Έκαψαν μηχανή αξιωματικού την ώρα που ήταν με την κόρη του

Μαφιόζικα χτυπήματα σε αξιωματικούς της Ασφαλείας Θεσσαλονίκης για εκφοβισμό και απειλή, καταγγέλλει η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας άμεσα την επέμβαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του υπουργείου Δικαιοσύνης.

 

Τους τελευταίους 8 μήνεςτέσσερις αξιωματικοί του τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος δέχονται επιθέσεις και μια μία σειρά κλιμακούμενων εγκληματικών ενεργειών και δολιοφθορών. Η τελευταία επίθεση σημειώθηκε πριν τέσσερις ημέρες και ήταν η σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι καθώς έδειξε τις αργίες προθέσεις των δραστών. Συγκεκριμένα, δράστες έκαψαν την μηχανή αξιωματικού που είχε σταθμεύσει κάτω από το σπίτι του, την ώρα που βρισκόταν στο διαμέρισμα του μαζί με την κόρη του. Αυτή η επίθεση ανησύχησε ακόμα περισσότερο τους αστυνομικούς, καθώς ερμηνεύτηκε ως «ένα βήμα παραπάνω». Για αυτό τον λόγο η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας απέστειλε επιστολή στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ με το σήμα του κατεπειγόντως.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε πριν 8 μήνες σε βάρος αξιωματικού του τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος και συγκεκριμένα προκάλεσαν δολιοφθορά στο σύστημα τροφοδότησης καυσίμου της ιδιωτικής χρήσης δίκυκλης μοτοσυκλέτας του, κόβοντας το σωληνάκι καυσίμου.

Πριν από 4 μήνες περίπου, σε βάρος έτερου αξιωματικού της ίδιας υπηρεσία, προκλήθηκε δολιοφθορά με παρέμβαση στο σύστημα πέδησης των εμπρόσθιων τροχών στο ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητό του.

Πριν από ένα μήνα περίπου, σε βάρος ανώτερου αξιωματικού της ίδιας υπηρεσίας, προκάλεσαν σημαντικές φθορές και καταστροφή με βανδαλιστικό τρόπο των δενδροκαλλιεργειών, ιδιοκτησίας αυτού και της οικογένειάς του (στον τόπο καταγωγής του), ζημία η οποία εκτιμάται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Πριν από 7 μήνες περίπου, έκοψαν ξανά το σωληνάκι καυσίμου στην ιδιωτικής χρήσης δίκυκλη μοτοσυκλέτα του αξιωματικού. Πρόκειται για τον ίδιο αξιωματικό που του έκαψαν ολοσχερώς την μηχανή του πριν τέσσερις ημέρες.

«Οι επιθέσεις αυτές αποσκοπούν να σταματήσουν οι έρευνες σε συγκεκριμένες υποθέσεις και να μην ασχολούνται οι αστυνομικοί με συγκεκριμένα πρόσωπα» τονίζει στο makthes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ψαρογιάννης.

«Δυστυχώς, εν έτει 2023, ζώντας σε μία εποχή όπου ο σεβασμός του κράτους δικαίου είναι ουσιώδους σημασίας για την ίδια την λειτουργία του, πληροφορούμαστε αδιανόητες και πρωτοφανείς γκανγκστερικές – μαφιόζικες επιθέσεις, σε βάρος εν ενεργεία Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, που παραπέμπουν μάλιστα σε σενάρια χολιγουντιανών ταινιών, αλλά και σε πρακτικές της εγκληματικής οργάνωσης «Κόζα Νόστρα» αναφέρουν στην επιστολή οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή, οι επιθέσεις συνδέονται με υποθέσεις που απασχόλησαν ιδιαίτερα τα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα. «Οι εν λόγω Αξιωματικοί βρέθηκαν στο στόχαστρο κακοποιών, προφανώς, λόγω των ιδιαίτερων υποθέσεων που χειρίζονται, οι οποίες τυγχάνει χρονικά να συμπίπτουν με τις εν λόγω εγκληματικές ενέργειες σε βάρος τους, οι οποίες, μάλιστα, βαίνουν κλιμακούμενες. Επισημαίνεται δε, ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάποιες από αυτές τις υποθέσεις, η έρευνα των οποίων χρονικά συμπίπτει με τις εν λόγω δολιοφθορές απασχόλησαν ευρέως τα Μ.Μ.Ε.» τονίζουν.

Ο κ. Ψαρογιάννης μιλώντας στο makthes.gr αναφέρει ότι οι αξιωματικοί που έχουν δεχθεί τις επιθέσεις έχουν καταθέσει όλα τα στοιχεία στις αρμόδιες υπηρεσίες. «Δεν είχε ξανά συμβεί κάτι τέτοιο. Υπάρχει κλιμάκωση στις επιθέσεις και σαφώς υπάρχει πλέον ανησυχία. Τα χτυπήματα σχετίζονται με σοβαρές υποθέσεις που ερευνούν οι αξιωματικοί και πρέπει να βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί. Πρέπει να προστατευτούν οι συνάδελφοι» αναφέρει ο κ. Ψαρογιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, τα χτυπήματα φέρεται να συνδέονται με την υπόθεση του καρτέλ της Θεσσαλονίκης και την μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε πρόσφατα σε αποθήκη στον Άγιο Αθανάσιο.

«Υπάρχουν διεφθαρμένοι αστυνομικοί»

Στην επιστολή υπάρχουν ξεκάθαρες αιχμές για τον τρόπο που μαθαίνουν οι δράστες προσωπικά στοιχεία των αξιωματικών και τον τόπο κατοικίας τους. «Ερωτήματα γεννώνται για το πώς περιέρχονται σε γνώση των φυσικών αυτουργών των προαναφερόμενων εγκληματικών ενεργειών, πληροφορίες με λεπτομέρειες της ιδιωτικής ζωής εν ενεργεία Αξιωματικών του Σώματος, πολλώ δε μάλλον μιας ειδικής Υπηρεσίας, όπως η αναφερόμενη. Προκύπτουν, ναι ή όχι, εν ενεργεία ή εν αποστρατεία αστυνομικοί που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση (πόσω μάλλον σχέση εξάρτησης, πάσης φύσεως) με τους εν λόγω ερευνώμενους, από την συγκεκριμένη Υπηρεσία όπου υπηρετούν οι παθόντες Αξιωματικοί; Εάν ναι, επιβάλλεται η άμεση απομάκρυνση τους από τις τυχόν θέσεις που κατέχουν και που τους επιτρέπουν την τυχόν πρόσβαση στις ως άνω προσωπικές πληροφορίες, καθώς η παροχή αυτών μπορεί να αποβεί μοιραία, τόσο για την σωματική ακεραιότητα όσο και για την ίδια την ζωή συναδέλφων μας» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Σίγουρα υπάρχουν συναδέλφοι διεφθαρμένοι σε θέση ευθύνης, καθώς δεν μπορεί να μαθαίνουν τα εγκληματική κυκλώματα τόσες προσωπικές πληροφορίες για αξιωματικούς. Κάτι συμβαίνει» στηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ψαρογιάννης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα