Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου σχεδιάζουν και εκτυπώνουν μια τρισδιάστατη πτητική μηχανή!

Θεσσαλονίκη: Μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου σχεδιάζουν και εκτυπώνουν μια τρισδιάστατη πτητική μηχανή!

- Advertisement -

Έμπνευση από το IngenuityHelicopter, το αυτόνομο drone που πετάει στον πλανήτη Άρη και βοηθάει το Perseverance Rover και χρήση της τεχνολογίας του digitalfabrication (CAD/CAM system) για να κατασκευαστεί μια πτητική μηχανή.

Σχεδιασμός 3D με τεχνολογία CAD (computeraideddesign) και κατασκευή του τρισδιάστατου μοντέλου με την βοήθεια 3D printer (CAM computeraidedmanufacture). Μέσα από όλη αυτή την διαδικασία γίνονται κατανοητές οι αρχές λειτουργίας του 3D printer, οι διάφορες τεχνικές, η έννοια του slicing και η μετάφραση του μοντέλου σε γλώσσα μηχανής, αλλά και οι διαδικασίες συντήρησης του μηχανήματος.

Θα μπορέσει να πετάξει το δικό σου 3D printed μοντέλο; Τι ρόλο παίζει το βάρος του κεντρικού άξονα; Η γωνία κλήσης της φτερωτής; Ο αριθμός των φτερών;

Space Tech by Robotixlab

Το πρόγραμμα NOESIS SpaceTechbyRobotixlab, είναι μία σειρά ανεξάρτητων θεματικών εργαστηρίων (Robotics, Electronics, VideoGamescoding, 3D modelling – 3D printing) με κοινό θέμα την τεχνολογία του διαστήματος. Το κάθε θεματικό εργαστήριο ολοκληρώνεται σε 2 συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών η κάθε μία.

Ημερομηνίες: Σάββατο 18/3 και 1/4/2023
Ώρα: 14.30-16.30

Tα εργαστήρια NOESIS SpaceTechbyRobotixlab σχεδιάζονται από τον Μηχανικό Ρομποτικής, Αντώνη Κάνουρα και υλοποιούνται από την Robotixlab και τους εκπαιδευμένους εμψυχωτές/εκπαιδευτές της. Η Robotixlab με έδρα την Θεσσαλονίκη σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις με αντικείμενο την ρομποτική και την τεχνολογία για παιδιά από το 2008.

Για δηλώσεις συμμετοχής :
https://events.noesis.edu.gr/product/3d-modelling-3d-printing-mar23/

Πληροφορίες:
Μιχάλης Παπουτσίδης
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτ. 140 (Τρίτη – Παρασκευή, 10.00 – 14.00)
e-mail: papoutsidis@noesis.edu.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα