Μαγειρικά λάδια και έλαια, που συγκεντρώνονται σε μεγάλες ποσότητες στο δίκτυο της Θεσσαλονίκης προκαλούν εμφράξεις και υπερχειλίσεις.
Το πρόβλημα είναι έντονο σε σημεία όπου υπάρχουν πολλά καταστήματα εστίασης, με την ΕΥΑΘ να έχει ξεκινήσει τον τελευταίο χρόνο ενημερωτική εκστρατεία σχετικά με την προστασία του αποχετευτικού δικτύου από τα βρώσιμα λίπη.
Το νομοθετικό πλαίσιο απαιτεί οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος να διαθέτουν άδεια αποχέτευσης υγρών αποβλήτων, να τοποθετούν λιποσυλλέκτες και να αποθηκεύουν σωστά αυτά, που συλλέγονται.
Πηγή: ertnews.gr