Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Θεσσαλονίκη: Μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας

- Advertisement -

Μία συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα στις 9:00 ο Σύλλογος Γυναικών Ευόσμου – Κορδελιού θα πραγματοποιήσει διαμαρτυρία στο Δικαστικό Μέγαρο για την υπόθεση έξωσης μίας εργαζόμενης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Ευόσμου – Κορδελιού:

«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τα σπίτια του λαού

Κάτω από την αποφασιστική πίεση σωματείων της πόλης και φορέων και κατοίκων της περιοχής του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, η έξωση της μονογονεϊκής οικογένειας αναστέλλεται για άλλη μια φορά. Καλούμε όλους τους κατοίκους και του φορείς του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, να συνεχίσουμε τον αγώνα με μαζική παρουσία και μαχητική στάση, για να μην επιτραπεί η έξωση της μονογονεϊκής οικογένειας εργαζόμενης σε βιομηχανία τροφίμων με δύο ανήλικα παιδιά από το σπίτι τους, που αποτελεί την μοναδική και κύρια κατοικία τους.

Η εργαζόμενη, την οποία θέλουν σήμερα να πετάξουν από το σπίτι της, είχε μπει εγγυήτρια σε δάνειο του πρώην συζύγου της – επαγγελματία, το οποίο σταμάτησε να εξυπηρετείται λόγω τεράστιων οικονομικών δυσκολιών την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Και ενώ η ίδια είχε αποπληρώσει κανονικά το σπίτι της, λόγω των χρεών του πρώην συζύγου της, έγινε κατάσχεση και πλειστηριασμός με αποτέλεσμα να κινδυνεύει σήμερα να μείνει κυριολεκτικά στο δρόμο με τα δυο παιδιά της και με πολλά προβλήματα υγείας που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Μετά από μαχητικές κινητοποιήσεις σωματείων-φορέων και κατοίκων της περιοχής καθυστέρησε η έξωση της οικογένειας, όμως ‘’οι επενδυτές’’ για τους οποίους κόπτεται η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της και με τις πλάτες τους είναι αποφασισμένοι να τους βγάλουν από το σπίτι τους.

Πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό αρπαγής της πρώτης κατοικίας, που παρά τις επικλήσεις της κυβέρνησης, αποδεικνύει με εκκωφαντικό τρόπο την παντελή έλλειψη προστασίας της εργατικής-λαϊκής κατοικίας, καθώς και την ουσία της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων για την δήθεν προστασία των δανειοληπτών-εργαζομένων. Ευθύνες έχει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ με την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που μαζί με τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, μπροστά στα κέρδη των επιχειρήσεων, δεν λογαριάζουν τίποτα!

Μόνο ο λαός οργανωμένος, μαζί με τα σωματεία και τους μαζικούς του φορείς μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας της λαϊκής κατοικίας. Κάθε σπίτι λαϊκής οικογένειας που κινδυνεύει να χαθεί, να γίνεται σπίτι όλης της γειτονιάς, των σωματείων, των μαζικών φορέων της περιοχής.

Απαιτούμε εδώ και τώρα προστασία της πρώτης κατοικίας

Να μην γίνει η έξωση της οικογένειας από το σπίτι της

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!

Κανένας μόνος του απέναντι στα κοράκια!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 9 πμ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΠΟΥ ΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΣΚΗΣΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΟΣΜΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ»

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα