Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε καθηγητής για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε καθηγητής για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Ο καθηγητής αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά κρίθηκε ένοχος. Το θέμα είχε πάρει έκταση στη Θεσσαλονίκη,πριν από λίγους μήνες, όταν η μαθήτρια είχε προχωρήσει σε καταγγελία…

Ποινή φυλάκισης 24 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 67χρονο καθηγητή Λυκείου, ο οποίος είχε καταγγελθεί από μαθήτρια για σεξουαλική παρενόχληση.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και κατάχρηση ανηλίκου, πράξεις που -σύμφωνα με τη δικογραφία- τελέστηκαν κατ’ εξακολούθηση.

Η καταγγελία είχε γίνει τον περασμένο Μάρτιο, οπότε και ο καθηγητής συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία. Κατόπιν αναβολών, όμως, προσδιορίστηκε ρητή δικάσιμος και τελικά η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα. Στο ακροατήριο εμφανίστηκε η 17χρονη μαθήτρια, η οποία κατέθεσε, περιγράφοντας τα όσα βίωσε και επαναδιατυπώνοντας την καταγγελία της.

Ο κατηγορούμενος καθηγητής, ο οποίος μετά την καταδίκη του άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει καν την καταγγέλλουσα.

Τον περασμένο Μάρτιο, η 17χρονη κοπέλα μετέβη στο τμήμα ασφαλείας Χαριλάου μαζί με τη μητέρα της και κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από τον 67χρονο. Ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής τη θώπευσε στα οπίσθια κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα