Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε άντρας που απείλησε ότι θα σκοτώσει την σύζυγό του -...

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε άντρας που απείλησε ότι θα σκοτώσει την σύζυγό του – Έγινε αντιληπτός με την χρήση του panic button

- Advertisement -

Με την ποινή της φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή, τιμώρησε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης άντρα που απείλησε ότι θα σκοτώσει τη σύζυγό του και συνελήφθη όταν έγινε αντιληπτός από το θύμα με την χρήση του panic button.

Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή, κατά συρροή ενώ το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και αποφάσισε να αναστείλει την ποινή του υπό τον όρο μη προσέγγισης της παθούσας. Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε τον Μάιο, όταν η ίδια με τον κατηγορούμενο συναντήθηκαν για να συζητήσουν σχετικά με τη διαδικασία του διαζυγίου που είχαν αποφασίσει από κοινού να ξεκινήσουν αφού το τελευταίο διάστημα είχαν απομακρυνθεί και δε ζούσαν κάτω από την ίδια στέγη. Κατά τη διάρκεια της κουβέντας, το ανδρόγυνο λογομάχησε, με τον κατηγορούμενο να απειλεί πως θα σκοτώσει τη σύζυγό του. «Μου είπε “θα σε σκοτώσω, εγώ είμαι τρελός και δεν έχω πρόβλημα να μπω φυλακή, θα μου το πληρώσεις ακριβά”. Φοβήθηκα και εξακολουθώ να φοβάμαι γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που με απειλεί με τη ζωή μου. Μου έχει πει και μπροστά στα παιδιά ότι θα με σφάξει και ότι θα με σκοτώσει», κατέθεσε η γυναίκα.

Ύστερα από το συγκεκριμένο περιστατικό η γυναίκα μετέβη στην αστυνομία για να υποβάλει μήνυση ενώ ο άντρας συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο μη προσέγγισης της παθούσας. Ωστόσο, την Κυριακή, 16 Ιουνίου, η παθούσα αντιλήφθηκε ότι άνοιξε η εξώπορτα του σπιτιού στο οποίο διαμένει η ίδια με τα δύο ανήλικα παιδιά τους και τότε πάτησε το κουμπί πανικού (panic button) το οποίο της είχαν εγκαταστήσει οι αστυνομικοί στο κινητό της τηλέφωνο, όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε ψεύδη όσα υποστήριξε η γυναίκα και τόνισε πως το μόνο που επιθυμεί είναι να έχει επικοινωνία με τα παιδιά του και να πάρει διαζύγιο από τη σύζυγό του. Σχετικά με το περιστατικό που κατηγορείται ότι εισέβαλε στην οικία της, στην οποία ζούσε και ο ίδιος μέχρι πρότινος, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι πήγε για να κοιμηθεί ούτως ώστε το πρωί να μεταβεί στην εργασία του και ότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να απειλήσει τη σύζυγό του. Την ενοχή του πρότεινε και η εισαγγελέας της έδρας τονίζοντας ότι ο κατηγορούμενος προκάλεσε κατ επανάληψη τρόμο και ανησυχία στο θύμα.

Πηγή:protothema.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα