Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Καταδίκη 50χρονου σε κάθειρξη για σεξουαλική κακοποίηση της 10χρονης ανιψιάς του

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 50χρονου σε κάθειρξη για σεξουαλική κακοποίηση της 10χρονης ανιψιάς του

- Advertisement -

Η ποινή της κάθειρξης 23 ετών, με εκτιτέα τα 20επέβαλε σε 50χρονο, έπειτα από καταγγελία για ασελγείς πράξεις σε βάρος της 10χρονης ανιψιάς του, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Ακριβέστερα ο 50χρονος κρίθηκε ένοχος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση (τετελεσμένο και σε απόπειρα), γενετήσιες πράξεις με ανήλικη (κάτω των 12 ετών) και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας με ανήλικη παθούσα, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ενώ μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος επέστρεψε στις φυλακές.

Με βάση όσα αναφέρει το κατηγορητήριο, πρόκειται για τελεσθείσες πράξεις εντός του 2021 σε περιοχή έξω από την Θεσσαλονίκη. Είχε προηγηθεί καταγγελία των γονιών της 10χρονης παθούσας, στους οποίους απευθύνθηκε η ανήλικη. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται μηνύματα ακατάλληλου περιεχομένου που αντάλλασσε ο 50χρονος με την ανιψιά του, καθώς και οι καταγγελίες της ανήλικης που υπέστη την σεξουαλική κακοποίηση. Κατά την κατάθεση τους ως μάρτυρες οι γονείς της ανήλικης μετέβαλαν τις αρχικές τους καταγγελίες, ανακαλώντας το περιεχόμενό τους.

Κατά την αγόρευσή της, η Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου, ενώ σχολιάζοντας την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στην οποία υπεβλήθη η ανήλικη ανέφερε ότι η παθούσα «δεν είχε λόγο να πει ψέματα […] και μετέφερε λεπτομέρειες για όσα συνέβαιναν». Από την πλευρά του 50χρονος προέβη σε άρνηση ότλων των εις βάρος του κατηγοριών, τονίζοντας ότι δεν βρέθηκε ποτέ μόνος του με την ανήλικη, ενώ χαρακτήρισε ως «εκδικητική» την καταγγελία διότι είχε αποκαλύψει ένα μυστικό της ανήλικης στην μητέρα της.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα