Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Καταγγελία - "φωτιά" για επαναχρησιμοποίηση χειρουργικών υλικών μιας χρήσης στο ΑΧΕΠΑ

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία – “φωτιά” για επαναχρησιμοποίηση χειρουργικών υλικών μιας χρήσης στο ΑΧΕΠΑ

Απίστευτη καταγγελία για επαναποστείρωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών χειρουργείου μίας χρήσης στο Νοσοκομείο “ΑΧΕΠΑ” της Θεσσαλονίκης.

Στο έγγραφο που εστάλη στα Γραφεία Τύπου Κοινοβουλευτικών Κομμάτων από το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου, αναφέρονται τα εξής:

«Στο Σωματείο μας καταγγέλθηκε από μέλη μας  πως γίνεται επαναποστείρωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών χειρουργείου μιας χρήσης.

Σύμφωνα με την καταγγελία τα παραπάνω γίνονταν εν γνώσει της διοίκησης του νοσοκομείου και της διοίκησης της 4ης ΥΠΕ και ως αποτέλεσμα των περικοπών στην υγεία με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται για τον ασθενή.

Όλα αυτά μάλιστα σε ένα νοσοκομείο που προτίθεται να ξεκινήσει σύντομα, σύμφωνα με  δημοσιεύματα, λειτουργία και απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή.

Πάλι σύμφωνα με την καταγγελία η πρόσφατη καθαίρεση της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας οφείλεται στην μη συμμόρφωσή της με το καταγγελλόμενο γεγονός.

Επειδή ως Σωματείο αγωνιζόμασταν και αγωνιζόμαστε για ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας για όλους με σεβασμό στην ζωή και την ασφάλεια των ασθενών ομόφωνα καταγγέλλουμε τέτοιου είδους πρακτικές».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα