Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: «Θα μπορούσε να μείνει ανάπηρη», λέει η μητέρα της 13χρονης που...

Θεσσαλονίκη: «Θα μπορούσε να μείνει ανάπηρη», λέει η μητέρα της 13χρονης που ξυλοκοπήθηκε (BINTEO)

Σε κατάσταση σοκ με σημάδια στο πρόσωπο και κολάρο στο λαιμό από τα απανωτά χτυπήματα που δέχτηκε, κάθεται σε μια καρέκλα του σπιτιού της και προσπαθεί να συνέλθει.

Είναι η 13χρονη μαθήτρια που βρέθηκε στο νοσοκομείο, όταν μια συνομήλικη κοπέλα της επιτέθηκε με πρωτοφανή αγριότητα για μία παρεξήγηση. Με διαδοχικά χτυπήματα στο κεφάλι που θα μπορούσαν να έχουν πολύ σοβαρότερες συνέπειες.

Η μητέρα της 13χρονης μιλάει στο Live News και περιγράφει σκέψεις, συναισθήματα και ανησυχίες για την επόμενη μέρα. Για το παιδί της και όλα τα υπόλοιπα που όπως μας λέει θα μπορούσαν να ήταν στη θέση της κόρης της.

«Δεν είναι ότι τη χτυπούσε με μπουνιές στα χέρια και στα πόδια. Ήταν χτυπήματα καθαρά στο κεφάλι. Δεν ξέρω τι φταίει. Φταίει το σπίτι; Φταίει ο έξω κόσμος; Από αυτά που βλέπουνε, από αυτά που ακούνε, από τους ανθρώπους που συναναστρέφονται;» αναφέρει η μητέρα της 13χρονης.

Η περιπέτεια της κόρης της ξεκίνησε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής. Η 13χρονη έκλεισε ραντεβού με μία συμμαθήτριά της για να λύσουν παρεξήγηση που είχαν, αλλά όταν έφτασε πίσω από το δημαρχείο Ευόσμου, βρέθηκε περικυκλωμένη.

«Έγινε μία παρεξήγηση με μία κοπέλα και εκείνη έβαλε μια τρίτη να χτυπήσει την κόρη μου. Είναι ένα απλό χτύπημα που μπορεί να σου φέρει την καταστροφή. Αυτό είναι που με εξοργίζει περισσότερο. Θα μπορούσε να μείνει ανάπηρη με τα χτυπήματα στο κεφάλι» λέει η μητέρα.

Η μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου αρχίζει να δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο στο κεφάλι και δεν υπάρχει κανείς κοντά για να την δει και να την ακούσει…

«Ό,τι και να έχει γίνει δεν το κάνεις αυτό. Είτε έχεις δίκαιο, είτε άδικο. Δεν σηκώνεις χέρι. Ιδίως σε παιδί, γιατί και αυτή παιδί είναι, δεν είναι μεγάλη κοπέλα. Το τηλεφώνημα για να κλείσουν ραντεβού έγινε την Παρασκευή, το σκηνικό έγινε την Κυριακή, άρα ξέρανε πολύ καλά τι θα κάνουνε, προμελετημένο ήταν όλο».

Κάποια στιγμή η 13χρονη κατάφερε να ξεφύγει και να απομακρυνθεί. Ειδοποίησε την μητέρα της και εκείνη την πήγε σε νοσοκομείο.

«Πολύ φοβάμαι ότι η συγκεκριμένη κοπέλα που χτύπησε την κόρη μου, επειδή έψαξα να μάθω τι παιδί είναι, είναι παιδί που δημιουργεί συνέχεια τέτοια θέματα. Πουλάει τσαμπουκά. Τραμπουκίζει αρκετά παιδιά και δηλώνει ότι πάει πολεμικές τέχνες. Ακόμα ένας παραπάνω λόγος για να έχει πειθαρχεία» τονίζει εξοργισμένη η μητέρα.

Μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο, η μητέρα της πηγαίνει σε αστυνομικό τμήμα και καταθέτει μήνυση.

«Όταν τη ρώτησα πώς τη χτύπησε ακριβώς, μου είπε «Μαμά δε θυμάμαι από όλη την ένταση, ένιωσα τον αυχένα μου να ταρακουνιέται». Από τις μπουνιές της έγιναν όλα αυτά. Όταν γίνει καλά βέβαια, θα φοβάμαι να την αφήνω έξω, αν και πιστεύω πως δεν θα την πλησιάσει ξανά η άλλη κοπέλα μετά τη μήνυση».

Αυτό το αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών μικρών παιδιών στη Θεσσαλονίκη, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από ανάλογα επεισόδια σε ολόκληρη τη χώρα που προκαλούν έντονο προβληματισμό…

«Έχω κινηθεί νομικά, έχει γίνει μήνυση, αύριο έχουμε ιατροδικαστή. Το παιδί ευτυχώς είναι καλά τώρα, βέβαια ο αυχένας της έχει θέμα, είναι με κολάρο και έχει κάτι ζαλάδες. Θα λείπει για μία εβδομάδα από το σχολείο»

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθούν όλα όσα προηγήθηκαν πριν την άγρια επίθεση, με τη 13χρονη να προσπαθεί να συνέλθει σωματικά και κυρίως ψυχολογικά.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα