Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Η Νέα Παραλία «ντύνεται» στα ροζ για το 10ο Sail for...

Θεσσαλονίκη: Η Νέα Παραλία «ντύνεται» στα ροζ για το 10ο Sail for Pink (ΦΩΤΟ)

«Στόχος το να μην πει καμία γυναίκα, σε όσο απομακρυσμένη περιοχή και αν ζει, “δεν γνώριζα… δεν άκουσα”»

Η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης θα «πλημμυρίσει» με ροζ χρώμα και φέτος, όποτε συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τον πρώτο συμβολικό ιστιοπλοϊκό αγώνα του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης.

Το Sail for Pink, η γιορτή για την πρόληψη του καρκίνου μαστού επιστρέφει την Κυριακή 9 Οκτωβρίου με το σύνθημα «Η ελπίδα είσαι εσύ!», στέλνοντας το μήνυμα της αξίας της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα για το 10ο Sail for Pink, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, Κούλα Δερεκενάρη, σημείωσε ότι «όταν ιδρύθηκε ο Σύλλογος λέγαμε θα νοσήσει 1 στις 20 γυναίκες, τώρα έχει γίνει 1 στις 8 και τείνει να γίνει 1 στις 6» τονίζοντας την ανάγκη να διαδοθεί το μήνυμα ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί, εφόσον διαγνωστεί εγκαίρως. Η κ. Δερεκενάρη γνωστοποίησε ότι στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης θα σταλεί ηχηρό μήνυμα από δύο νέες γυναίκες που έγιναν μητέρες αφότου είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού ενώ και ο βουλευτής, Θεόδωρος Καράογλου, θα μιλήσει για τη δική του εμπειρία ενημερώνοντας ότι και οι άνδρες μπορεί να προσβληθούν.

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη διοργάνωσης του Sail for Pink και ψυχοθεραπεύτρια, Δέσποινα Πάρτσια, υπογράμμισε την ανάγκη κινητοποίησης των γυναικών και τη σημασία της πρόληψης. «Θέλουμε να μας γνωρίσουν οι γυναίκες που νοσούν, να ξέρουν ότι είμαστε εδώ για να τις στηρίξουμε», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο του 10ου Sail For Pink την Κυριακή 9 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί στο Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου θα εξελίσσονται δρώμενα και ενημερωτικές ομιλίες. Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται η εκκίνηση της Πορείας Ελπίδας 3χλμ από τον Λευκό Πύργο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ενώ θα διεξαχθεί και ο Συμβολικός Ιστιοπλοϊκός Αγώνας. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Ηλίας Κόζας από τους Koza Mostra.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα