Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη - ΕΡΤ3: Κινητοποίηση ενάντια στην υποβάθμιση λειτουργιών και εργασιακών δικαιωμάτων (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη – ΕΡΤ3: Κινητοποίηση ενάντια στην υποβάθμιση λειτουργιών και εργασιακών δικαιωμάτων (ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση στην ΕΡΤ3 πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης εργαζόμενοί της με τη συμμετοχή και τεχνικών συνεργείων, αλλά και σωματείων ΜΜΕ, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση πολλών πλευρών της λειτουργίας της ΕΡΤ (επέκταση μεικτών και εξωτερικών παραγωγών προγράμματος, εξωτερικών αναθέσεων κλπ.) που έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των εσωτερικών παραγωγών της ΕΡΤ, παραγκωνίζοντας και περιθωριοποιώντας το προσωπικό της.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ3: 

Εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3, εναντιωνόμαστε στον κυβερνητικό έλεγχο στον τομέα της ενημέρωσης. Ένας έλεγχος που υλοποιήθηκε θεσμικά με την κατευθείαν εποπτεία της ΕΡΤ (και της ΕΥΠ) στον πρωθυπουργό. Σημαντικές κινητοποιήσεις εργαζομένων ή γεγονότα που διαταράσσουν την κυβερνητική ενότητα, είτε αποσιωπώνται, είτε υποβαθμίζονται. Η ΕΡΤ3 μετατρέπεται σε παράρτημα όπου ένα μεγάλο μέρος του προγράμματός της προσαρμόστηκε στο ERTNEWS. Η μείωση της εσωτερικής παραγωγής και η εξαφάνιση ενημερωτικών εκπομπών επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό μας. Αυτό όμως που την “πληγώνει” περισσότερο είναι η αποκοπή της από τη ζωή της πόλης και της περιφέρειας, όπου δε δίνεται πλέον βήμα έκφρασης στις κοινωνικές ομάδες, συνήθως αυτών που αγνοούνται από την πλειοψηφία των ΜΜΕ.

Εναντιωνόμαστε στην επίθεση που δεχόμαστε από τη διοίκηση σε σχέση με τα εργασιακά μας δικαιώματα  και το “πάγωμα” των μισθολογικών αυξήσεων. Η ΕΡΤ κινδυνεύει να συρρικνωθεί και να μετατραπεί τελικά σε ΝΕΡΙΤ. Το βλέπουμε καθημερινά όταν η Διοίκηση δίνει δουλειές έξω (με πολλαπλάσιο κόστος) και δεν αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Όταν γίνονται αθλητικές μεταδόσεις χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, επειδή κόβονται τα εκτός έδρας και χρειάζονται 14 και 16 ώρες δουλειά αδιαφορώντας για την ασφάλεια των εργαζομένων και την ποιότητα της παραγωγής. Όταν στις παραγωγές εκτός studio καταργούνται ειδικότητες, όπως των παραγωγών, σκηνοθετών, οδηγών και τεχνικών. Όταν σταματάνε την ανανέωση συμβάσεων σε μουσικούς που εργάζονταν 15 και 20 χρόνια. Είμαστε ενάντιοι στην υποβάθμιση των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Είμαστε ενάντιοι επίσης και στη μετατροπή των εξωτερικών συνεργείων σε μονομελή, ενέργεια που εντατικοποιεί τις σχέσεις εργασίας και οδηγεί σε απώλεια θέσεων εργασίας. Οπότε έχουμε πρόβλημα με την ασφάλεια των εργαζομένων και αδυναμία για τη σωστή λειτουργία.

 

Διεκδικούμε:

Προσλήψεις εργαζομένων με κανονικές σχέσεις εργασίας.

Μισθολογικές αυξήσεις πάνω από τα όρια του πληθωρισμού.

Να παρέχεται η κάρτα των τροφείων και των δώρων εορτών και στους συμβασιούχους.

Δημόσια ΕΡΤ, πολυφωνική στην ενημέρωση που να ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες και όχι σε αυτές της κυβέρνησης και της “αγοράς”.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα