Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Εργασίες συντήρησης στα πυροφυλάκια στο Σέιχ-Σου

Θεσσαλονίκη: Εργασίες συντήρησης στα πυροφυλάκια στο Σέιχ-Σου

Εντατικοί έλεγχοι και περιπολίες στο δάσος για την πρόληψη πυρκαγιών

Στη συντήρηση και αποκατάσταση της ασφαλούς λειτουργίας στα δύο Πυροφυλάκια του δήμου Νεάπολης-Συκεών προέβη κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας και Υπηρεσιών Δόμησης του δήμου, στο πλαίσιο της ετήσιας φροντίδας και προστασίας του δάσους από πυρκαγιές.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Τάσος Τσακιρίδης, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο του τμήματος Μηνά Μοναστηρίδη, με διαδοχικές αυτοψίες τόσο στο Πυροφυλάκιο P1, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα Κοιμητήρια της Δ.Ε. Πεύκων, όσο και στο παλιό Πυροφυλάκιο P1 στο Φιλίππειο, διαπίστωσαν τις φθορές και τις καταστροφές που υπέστησαν οι δύο εγκαταστάσεις, κυρίως από βανδαλισμούς αγνώστων, στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών.

Τις εργασίες αποκατάστασης των πυροφυλακίων επιμελήθηκαν άμεσα τα αρμόδια συνεργεία του δήμου τα οποία αντικατέστησαν τα κατεστραμμένα ξύλινα κιγκλιδώματα στο Πυροφυλάκιο P1 με νέα, μεταλλικού τύπου αυτή τη φορά, ενώ στο παλιό P1 αντικαταστάθηκε η σκάλα πρόσβασης που είχε κλαπεί.

Η επιθεώρηση τήρησης όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας για την προστασία του δάσους από πυρκαγιές διενεργείται ανά τακτά διαστήματα και με εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, οι έλεγχοι αυτοί πολλαπλασιάζονται προκειμένου να παραμένουν λειτουργικές και προσβάσιμες όλες οι αντιπυρικές ζώνες προς διευκόλυνση διέλευσης των οχημάτων τόσο της Πυροσβεστικής όσο και άλλων Εθελοντικών Οργανώσεων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα