Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Ενημερωτική εκδήλωση για τους σεισμούς

Θεσσαλονίκη: Ενημερωτική εκδήλωση για τους σεισμούς

Thessaloniki: Enimerotiki ekdilosi gia tous seismous

«Σεισμός, ένα φυσικό φαινόμενο» είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών την ερχόμενη Τετάρτη.

Η εκδήλωση περιστρέφεται γύρω από τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις για το φαινόμενο του σεισμού, τον βαθμό ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού, την προετοιμασία και τη συνιστώμενη εκπαίδευση πολιτών και υπηρεσιών. Επιπλέον θα εξεταστεί η αναγκαιότητα ενίσχυσης των κατασκευών, στο πλαίσιο του μηχανισμού αντισεισμικής προστασίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 26 Απριλίου, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, με διακεκριμένους ομιλητές οι οποίοι θα μεταφέρουν τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις τους, τα νέα δεδομένα αλλά και τις εμπειρίες τους, στον απόηχο των καταστροφικών σεισμών στη Συρία και την Τουρκία (7,8 και 7,5 ρίχτερ) που ισοπέδωσαν έντεκα επαρχίες με περισσότερα από 40 χιλιάδες θύματα.

Συγκεκριμένα, στη εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών/ Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Χρήστος Παπαϊωάννου, ο καθηγητής Φυσικής της Λιθόσφαιρας, Σεισμολογίας και Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ και διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωφυσικής ΑΠΘ Κωνσταντίνος Παπαζάχος και ο Ανθυποπυραγός, προϊστάμενος επικεφαλής της ομάδας πεδίου 2ης ΕΜΑΚ (συμμετείχε στην αποστολή της ΕΜΑΚ στην Τουρκία) Σταμάτης Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα