Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Εκπαιδεύει νέους «εξορκιστές» η «Εκκλησία των Εθνών» – Νέες καταγγελίες (BINTEO)

Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύει νέους «εξορκιστές» η «Εκκλησία των Εθνών» – Νέες καταγγελίες (BINTEO)

Απτόητοι οι εξορκιστές της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν ακάθεκτοι την δράση τους και μάλιστα καλούν τον κόσμο να ζήσει την εμπειρία του εξορκισμού μέσω ολοκαίνουργιου βίντεο που ανήρτησαν στη σελίδα τους στο YouTube.

Αλλά ο Χάρης Τσακωνίδης δε μένει μόνο εκεί. Το πάει ένα βήμα παρακάτω και δημιουργεί μέχρι και εκκολαπτόμενους εξορκιστές.

Τον περασμένο Ιούνιο σε μια πανηγυρική εκδήλωση, ο επικεφαλής της αίρεσης έχρισε μία από αυτούς ως η σύγχρονη «προφήτισσα» της εκκλησίας του,

Δεν έχασε ούτε λεπτό και μόλις έλαβε το χρίσμα από τον ψευτοϊερέα, ως δια μαγείας απέκτησε γνώσεις ιατρικής, αλλά προπαντός υπερφυσικές ικανότητες θεραπεύοντας όχι έναν, δύο, τρεις… αλλά έξι δαιμονισμένους σε μια μέρα.

Τι υποστηρίζουν φανατικοί οπαδοί της αίρεσης

Την ώρα που τα στόματα ανοίγουν και οι καταγγελίες πέφτουν βροχή, φανατικοί οπαδοί της αίρεσης αποκρούουν κάθε μαρτυρία και υποστηρίζουν πως εντός της αιθούσης συντελούνται θαύματα.

«Όταν ερχόντουσαν άνθρωποι άρρωστοι και καθόντουσαν στην γραμμή της προσευχής και τους έβλεπα να γίνονται καλά, και τους έβλεπα να είναι με γύψους, με σπασμένα κόκαλα και να φεύγουν με κομμένο τον γύψο και περπατώντας, έμενα και έλεγα ‘Θεέ μου είσαι τόσο κοντά μας;’», δήλωσε οπαδός της «Εκκλησίας των Εθνών».

Όπως λέει αποκλειστικά στο LIVE NEWS, όταν μπήκε λουκέτο στην συναγωγή της Αθήνας, εκεί όπου ο πάστορας Ανδρέας ψέκαζε με το θαυματουργό νεράκι του, η ίδια ένιωσε πως έκλεισε η πόρτα του πατέρα της.

«Όλα τα χρόνια που η εκκλησία λειτουργούσε ήμουν παρούσα. Τι να σας πω; Όταν έκλεισε ένιωσα πραγματικά να κλείνει η πόρτα του πατέρα μου, γιατί εκεί πήγαινα και συναντούσα τον ουράνιο πατέρα μου», συμπλήρωσε η οπαδός.

Μόλις ο πάστορας Ανδρέας κατηγορήθηκε για σεξουαλικά σκάνδαλα και διέφυγε στο εξωτερικό, οι πιστοί της αίρεσης ακολούθησαν τον ψευτοϊερέα Χάρη της Θεσσαλονίκης με το περιβόητο άγγιγμα.

«Εγώ προσωπικά έχω πάρα πολύ ευεργετηθεί και από τον κύριο Χάρη με προσευχές που ποτέ δε μου ζήτησε λεφτά και είδα το χέρι του Θεού».

Λεφτά δε ζήτησε ούτε και από μια άλλη οπαδό, αν και έλαβε τελικά μερικά εμμέσως και συγκεκριμένα μέσω του λευκού φακέλου που μοιράζεται κάθε φορά μετά το τέλος της τελετής.

«Σώπα καλέ. Τι είναι αυτά που λες; Ζήτησαν ποτέ λεφτά; Για το όνομα του Θεού. Πηγαίνω στο χωριό του πατέρα μου, σε κάποιες κηδείες ή ένας γάμος πηγαίνω και εκεί που είναι τα κεριά και βάζω μερικά λεφτά εκεί, για να πάρω ένα κερί ή βγαίνει το καλαθάκι. Ό,τι θέλει ο καθένας. Ορισμένοι που δεν έχουν ή που τσιγκουνεύονται βάζουν το χέρι ότι ρίχνουν και τελικά δεν ρίχνουν», ανέφερε η οπαδός.

«Ποτέ δεν μου ζητήθηκαν λεφτά, ποτέ. Όταν βρισκόμασταν στον χώρο της συνάντησης έβγαινε ένα καλάθι όπως έβγαινε στην ορθόδοξη και ο καθένας ό,τι προαιρείτο. Αυτός ήταν ο χρηματισμός, ας πούμε, του χώρου».

Ο επικεφαλής της αίρεσης αναμένεται να δικαστεί στις 14 Νοεμβρίου για την κατηγορία της λειτουργίας θρησκευτικού χώρου χωρίς άδεια.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα