Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Εκπέμπουν SOS οι Κήποι του Πασά (ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσσαλονίκη: Εκπέμπουν SOS οι Κήποι του Πασά (ΒΙΝΤΕΟ)

Την άμεση αντίδραση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης Πρόδρομου Νικηφορίδη, προκάλεσε μια ανάρτηση στο Facebook για τους Κήπους του Πασά, που απηύθυνε δημόσια έκκληση- SOS για το σπουδαίο αυτό μνημείο της πόλης.

Όπως ανέφερε η ανάρτηση, άστεγος έχει βρει μόνιμο καταφύγιο μέσα στη σήραγγα/σπηλιά των Κήπων και για να ζεσταθεί ανάβει φωτιά καταστρέφοντας το μνημείο εν αγνοία του, ενώ επεσήμανε μεταξύ άλλων και την ύπαρξη σκουπιδιών στο χώρο, δημοσιεύοντας και σχετικές φωτογραφίες.

Η ανάρτηση έκανε συγκεκριμένα λόγο για δεκάδες σπασμένα μπουκάλια, άπειρα πλαστικά, παντού σάπια φαγητά και ακαθαρσίες έξω και γύρω από το μνημείο.

Αυτό, που είπε ο Πρόδρομος Νικηφορίδης μετά την αυτοψία στον χώρο είναι πως σαφώς δεν μπορεί να υπάρχει στο σημείο αστυνομικός 24 ώρες το 24ωρο προκειμένου να φυλάει τον χώρο, ωστόσο όπως είπε θα πρέπει αυτός ο άνθρωπος (ή αυτοί) να βρεθεί και να πειστεί να βρει έναν άλλο χώρο για προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.

Η λύση της περίφραξης τέθηκε επί τάπητος, ωστόσο δε γίνεται να εφαρμοστεί καθώς θα αποτρέψει κι άλλους ανθρώπους να επισκεφθούν το μνημείο.

Πηγή: ΕΡΤ

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα