Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Εκδίδεται στην πατρίδα του 28χρονος που καταζητείται ως ενεργό μέλος του...

Θεσσαλονίκη: Εκδίδεται στην πατρίδα του 28χρονος που καταζητείται ως ενεργό μέλος του ISIS

Να εκδοθεί στην πατρίδα του που τον καταζητεί ως ενεργό μέλος του Ισλαμικού Κράτους, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης για 28χρονο Μαροκινό, ο οποίος είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος. Σύμφωνα με το ένταλμα που εξέδωσαν το 2017 οι μαροκινές Αρχές, ο εκζητούμενος «από τον Ιούνιο του 2014 έχει ενταχθεί στις τάξεις του Daesh (ISIS)».

Κατά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ενώπιον ακροατηρίου, ο 28χρονος αποδέχθηκε ότι είναι μέλος του ISIS, τονίζοντας όμως ότι δεν έχει διαπράξει καμία εγκληματική πράξη. Απευθυνόμενος προς τους δικαστές ζήτησε να μην εκδοθεί στο Μαρόκο, διότι, όπως είπε, «εάν πάω πίσω θα με σκοτώσουν» και ζήτησε να παραμείνει στην Ελλάδα προκειμένου να ζητήσει άσυλο.

Ερωτηθείς για την εμπλοκή του στην εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση, είπε ότι «ένας τρίτος με πλησίασε ενώ σπούδαζα και μού πρότεινε να ενταχθώ έναντι πληρωμής και πως εάν σκοτωθώ θα πάω στον παράδεισο». Δήλωσε δε πως έχει δύο γυναίκες, μία στην Γαλλία και μία στην Τουρκία, και με τη δεύτερη έχει κι ένα παιδί.

Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας εισηγήθηκε να εκτελεστεί το ένταλμα, πρόταση με την οποία συντάχθηκαν οι δικαστές. Ο 28χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., έχει δικαίωμα ν’ ασκήσει έφεση κατά της απόφασης ενώπιον του Αρείου Πάγου, ενώ παραμένει υπό κράτηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα