Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Είχαν ως επάγγελμα τις ληστείες και τις διαρρήξεις - 45.000 ευρώ...

Θεσσαλονίκη: Είχαν ως επάγγελμα τις ληστείες και τις διαρρήξεις – 45.000 ευρώ η λεία τους

 

                           

 

 

 Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς εξιχνίασαν ληστεία και τρείς (3) περιπτώσεις κλοπής που έλαβαν χώρα στην περιοχή αρμοδιότητάς τους κατά τα έτη 2020 και 2021.

 

Συγκεκριμένα, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, τα οποία είχαν συγκροτήσει ομάδα προκειμένου να προβαίνουν σε διαρρήξεις οχημάτων και ληστείες, κατά περίπτωση.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η συλλογή πληροφοριών για την οικονομική κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων τους και η επιλογή ατόμων που συνήθιζαν να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Επιπρόσθετα, φρόντιζαν να γνωρίζουν και να κινούνται στην ίδια περιοχή, ώστε να επιλέγουν τα καταλληλότερα σημεία προσέγγισης, απόκρυψης και διαφυγής.

Εναλλάσσοντας ρόλους, διέπραξαν μία ληστεία, μία απόπειρα κλοπής και μία κλοπή, ενώ η λεία τους ξεπερνά τις (45.000) ευρώ.

 

Επιπλέον, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για περίπτωση κλοπής, καθώς προσποιούμενοι υπαλλήλους ΔΕΔΔΗΕ εισήλθαν σε διαμέρισμα ημεδαπής γυναίκας, απ’ όπου αφαίρεσαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, χρηματικό ποσό και λίρες.

 

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα