Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία γονέων για τη σχολική στέγη στην Καλαμαριά - Τι λένε...

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία γονέων για τη σχολική στέγη στην Καλαμαριά – Τι λένε στο Seleo.gr

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι γονείς μαθητών σχολείου της Καλαμαριάς για την μετακίνηση των παιδιών τους σε σχολικά κτίρια άλλου συνοικισμού.

Συγκεκριμένα, όπως δηλώνουν στο Seleo.gr, μαθητές που διαμένουν στην επέκταση του Αγίου Ιωάννη και στις περιοχές του Φοίνικα και της Νέας Κρήνης μετακινούνται από το 3ο ΓΕΛ Καλαμαριάς στο 4ο-5ο Λύκειο Καλαμαριάς στην περιοχή Βότση, «που απέχει δύο χλμ από τα σπίτια τους ενώ αναγκάζονται να διασχίζουν και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας».

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

«Η απόφαση των κατανομών λαμβάνεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και τις αποδίδει στην έλλειψη αιθουσών, κάτι που δεν υφίσταται» σημειώνει στο Seleo.gr η κ. Κατερίνα Εμμανουήλ, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς. Σημειώνεται ότι, πολλά από τα παιδιά που μετακινήθηκαν είναι απόφοιτοι του εν λόγω γυμνασίου.

Παράλληλα, αφήνει αιχμές ότι «η εν λόγω απόφαση αφορά το να μην υπάρξει συγχώνευση του 4ου-5ου Λυκείου εξαιτίας μη ικανού αριθμού μαθητών».

Γνωστοποιεί ότι ορισμένοι από τους γονείς προσέφυγαν στο διοικητικό δικαστήριο, το οποίο τους δικαίωσε εν μέρει σε πρώτη φάση, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει καθώς τώρα βρίσκονται σε αναμονή της δεύτερης απόφασης με αποτέλεσμα τα παιδιά να είναι εγγεγραμμένα στο σχολείο στο Βότση μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

«Προσφύγαμε ξανά στο δικαστήριο, μας απασχολεί το σοβαρότατο ζήτημα ασφάλειας των παιδιών μας», αναφέρουν οι γονείς των μαθητών.

Για τον λόγο αυτό, στις 07.30 το πρωί της Τρίτης 4 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο 3ο ΓΕΛ Καλαμαριάς ενώ έχουν ήδη στείλει επιστολή στο Υπ. Παιδείας ζητώντας «να πάρει θέση στο ζήτημα».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα