Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη - Δάγκωμα οχιάς: Τα κρίσιμα δευτερόλεπτα των διασωστών που κράτησαν στη...

Θεσσαλονίκη – Δάγκωμα οχιάς: Τα κρίσιμα δευτερόλεπτα των διασωστών που κράτησαν στη ζωή 39χρονη εθελόντρια ερπετολόγο

Το βίντεο που κατέγραψε μέλος του πληρώματος της κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ δείχνει τα κρίσιμα λεπτά της υπεράνθρωπης προσπάθειας των διασωστών για να κρατήσουν ζωντανή την εθελόντρια ερπετολόγο που δαγκώθηκε από οχιά στη Θεσσαλονίκη

“Αν με ρωτούσε κανείς, Κωνσταντίνα, τι είναι για σένα το ΕΚΑΒ; Θα έλεγα μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή“.

Φέτος στις 26ης Μαϊου, όταν μια οχιά εντοπίστηκε στο 64ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης  η Κωνσταντίνα, εθελόντρια ερπετολόγος, κλήθηκε να την εγκλωβίσει. Δυστυχώς το φίδι πρόλαβε και την δάγκωσε κατά το πιάσιμο. Από το δάγκωμα η εθελόντρια έπαθε αναφυλακτικό σοκ και ο καθηγητής που είχε εντοπίσει το φίδι, μόλις κατάλαβε τι έγινε ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Μέσα σε 120 δευτερόλεπτα έφτασαν στο σχολείο δυο μοτοσικλετιστές διασώστες του ΕΚΑΒ και υπολογίζοντας την σοβαρότητα της κατάστασης ειδοποίησαν ασθενοφόρο και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ. Ο γιατρός και τα υπόλοιπα μέλη του ΕΚΑΒ κατάφεραν να κρατήσουν στην ζωή την Κωνσταντίνα και την μετέφεραν διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Εκεί η 39χρονη, πάλεψε στην εντατική για 8 ολόκληρες μέρες και στη συνέχεια παρουσιάζοντας μεγάλη βελτίωση της κατάστασής της πήρε εξιτήριο.

Δείτε το βίντεο στο οποίο οι διασώστες παλεύουν να κρατήσουν στην ζωή την 39χρονη εθελόντρια ερπετολόγο.

Προσοχή σκληρές εικόνες!

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα