Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Γυναίκα φέρεται να δηλητηρίασε με υδράργυρο το 60χρονο σύζυγό της

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα φέρεται να δηλητηρίασε με υδράργυρο το 60χρονο σύζυγό της

Με την κατηγορία ότι δολοφόνησε τον σύζυγό της με την χρήση υδραργύρου κατηγορείται μια γυναίκα από την Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μια υπόθεση η οποία απασχόλησε τα τελευταία έξι χρόνια τις διωκτικές Αρχές της πόλης, με την εισαγγελέα να προβαίνει στην άσκηση δίωξης εις βάρος της Πολωνικής καταγωγής γυναίκας για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και την παραπομπή της σε απολογία ενώπιον της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα άνδρας της ηλικίας περίπου 60 ετών είχε νοσηλευθεί το καλοκαίρι του 2018 στο νοσοκομείο Παπανικολάου, με πιθανό ισχαιμικό επεισόδιο που όμως δεν επιβεβαιώθηκε. Εκεί κατά την διάρκεια της νοσηλείας του ότι οι γιατροί διαπίστωσαν ύποπτες εκροές υδραργύρου από τα αφτιά του. Στην συνέχεια τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους αυτός απεβίωσε, με τον θάνατό του σύμφωνα με το πιστοποιητικό να αποδίδεται σε παθολογικά αίτια,

Κατά την διάρκεια των ερευνών οι ποσότητες υδράργυρου που είχαν ανιχνευθεί κατά την νοσηλεία του, σήμαναν συναγερμό στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία εκκίνησε την διαδικασία εκταφής της σορού του για περαιτέρω έρευνες. Ακολούθως από τα ιατροδικαστικά ευρήματα προέκυψαν υπερβολικές συγκεντρώσεις υδραργύρου (βαρύ μέταλλο) στα όργανά του, οπότε κινήθηκαν διαδικασίες για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις, με τον φάκελο της δικογραφίας να τίθεται αρχικά στο αρχείο αλλά με πρωτοβουλία εισαγγελέα ανασύρθηκε, με την γυναίκα να βρίσκεται κατηγορούμενη για τον θάνατο του συζύγου της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα