Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Γονείς καταγγέλουν ότι έχασαν την 15χρονη κόρη τους από ιατρικά λάθη...

Θεσσαλονίκη: Γονείς καταγγέλουν ότι έχασαν την 15χρονη κόρη τους από ιατρικά λάθη (BINTEO)

Οι γονείς της άτυχης 15χρονης βρέθηκαν σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκηςκαι κατέθεσαν μήνυση. Η κόρη τους είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για καθαρισμό συμφήσεων καθώς από  αντιμετώπιζε πρόβλημα στο έντερο. Από τριών  έως δεκαπέντε ετών ζούσε φυσιολογικά. Τέλη Οκτωβρίου 2021 διαμαρτυρήθηκε για πόνους στην κοιλιά και αρχές Νοεμβρίου χειρουργήθηκε στο Παπαγεωργίου.

«Το μηχάνημα δίπλα το μόνιτορ ανά πέντε λεπτά βαρούσε συνέχεια. 140, 150, 160, 170, 175 και έλεγα γιατί το μηχάνημα χτυπά συνέχεια. Η απάντηση; Μου λέγανε θέλει υγρά….Φωνάζω το μηχάνημα χτυπά συνέχεια. Στις 04.00 τα ξημερώματα είπα φωνάξτε το γιατρό….12.00 η ώρα μου λέει το παιδί μαμά δεν βλέπω καλά πονάω εδώ (δείχνει το στήθος), μαμά δεν βλέπω καθόλου. Βγήκα παίρνω τον κ. Σπυριδάκη, λέει στο παιδί μου πως σε λένε; Λέει Μαρία Παπαδοπούλου, Τι τάξη πας; Πρώτη λυκείου, τι ομάδα είσαι ΠΑΟΚ. Και εκείνη την ώρα γυρνάνε τα μάτια της και μου φωνάζει τρέξε γρήγορα φέρε γιατρούς φέρε βοήθεια όλους», λέει η μητέρα της 15χρονης. Στη συνέχεια παρουσίασε εγκεφαλικό οίδημα και λίγες μέρες αργότερα κατέληξε.

«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το 2021 μπορεί ένα παιδί να πεθάνει από περιτονίτιδα σε ένα νοσοκομείο», λέει η μητέρα της 15χρονης. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας στην κλινική δεν υπήρχαν απινιδωτής, ηπαρίνες, ενώ ο γιατρός δεν ξεκίνησε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα λεπτά και το παιδί να υποστεί βαριές εγκεφαλικές βλάβες. «Όταν το επανέφεραν το οδήγησαν στο χειρουγείο. Διαπίστωσαν ότι είχε κοπρανώδη περιτονίτιδα. Από εκεί και πέρα το παιδί είχε εγκεφαλικές βλάβες, αλλά ουσιαστικό το παιδί είχε χάσει το παιχνίδι με τη ζωή και μετά από 20 μέρες πέθανε», τονίζει ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα