Εκδήλωση γευσιγνωσίας με πρωταγωνιστή τον πατσά διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της ομώνυμης Παγκόσμιας ημέρας.
Πρόκειται για με εκδήλωση που διεξάγεται σε συνεργασία με το ιστορικό πατσατζίδικο Τσαρούχας, στο πλαίσιο της προσπάθεια ανάδειξης της παραδοσιακής Ελληνικής κουζίνας. Ειδικότερα από τις 19:00 το απόγευμα έως τις 23:00 το βράδυ στο πατσατζίδικο “Τσαρούχας”, οι καταξιωμένες μαγείρισσες, κα Μαρία Εκμετσίογλου και κα Şemsa Denizsel, θα παρουσιάσουν τον πατσά αλλιώς, σε δύο πρωτοποριακές συνταγές με καινοτόμες πινελιές.
Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Δημητρίων και εντάσσεται στις δράσεις της Θεσσαλονίκης ως μέλος του δικτύου δημιουργικών πόλεων της UNESCO για τη γαστρονομία. Μέσω αυτής ο πατσάς γίνεται το μέσο για την συνομιλία μεταξύ των δύο λαών, των Ελλήνων και των Τούρκων και ανακαλεί μέσα από τις κοινές γεύσεις, μνήμες που συνδέουν την Πόλη με την Θεσσαλονίκη.