Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Για πρώτη φορά μετά από χρόνια πλύθηκαν κεντρικοι δρόμοι (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσσαλονίκη: Για πρώτη φορά μετά από χρόνια πλύθηκαν κεντρικοι δρόμοι (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Ευρεία σύσκεψη για το φλέγον θέμα της καθαριότητας πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης υπό τον Στέλιο Αγγελλούδη. Τα μέτρα που αποφασίστηκαν.

Η λήψη συγκεκριμένων μέτρων που αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά στη βελτίωση της εικόνας που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη όσον αφορά στην καθαριότητα, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπό τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελλούδη, με τη συμμετοχή αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στο πλαίσιο των μέτρων, θα γίνει αναπροσαρμογή των περιφερειών αποκομιδής, προκειμένου να επιτευχθεί ορθολογικότερα η διαδικασία της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί όλο το διαθέσιμο προσωπικό και τα μέσα και να τεθεί σε άμεση εφαρμογή, ακόμα και από αύριο, σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την καθαριότητα, αλλά και ειδικό σχέδιο για τα ογκώδη, με πρόβλεψη μάλιστα να βεβαιώνονται πρόστιμα σε όσους εντοπίζονται να κατεβάζουν υλικά ανακαίνισης.

Επίσης στη διάρκεια μεγάλων εκδηλώσεων θα προβλέπεται ρήτρα επαναφοράς χώρου σε πρότερη κατάσταση, με την υποχρέωση των διοργανωτών να καθαρίζουν τον εκάστοτε χώρο μετά την εκδήλωση.

Την ίδια στιγμή δόθηκε εντολή για χρήση των προβλεπόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας από τους εργαζόμενους, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια τους και να αποφευχθούν ατυχήματα που σημειώθηκαν στο παρελθόν.

Έτσι σήμερα σε εφαρμογή των όσων αποφασίστηκαν στη χθεσινή σύσκεψη η αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, “σήκωσε μανίκια” και έπιασε δουλειά ξεκινώντας με το πλύσιμο κεντρικών οδών για πρώτη φορά μετά από χρόνια και την αποκομιδή ογκωδών στη συμβολή των οδών Χρυσοχόου με Πραξιτέλους στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα