Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Απόγνωση στην εστίαση – «Κοροϊδία» χαρακτηρίζουν την επιστρεπτέα

Θεσσαλονίκη: Απόγνωση στην εστίαση – «Κοροϊδία» χαρακτηρίζουν την επιστρεπτέα

Σε αδιέξοδο οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης // Διαμαρτυρίες συμβολικού χαρακτήρα έλαβαν χώρα σήμερα από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα και από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, με τους καταστηματάρχες να παραδίδουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους για να παραδοθούν στον … Άδωνι Γεωργιάδη.

Τρεις επιχειρηματίες μιλούν στον ρ/σ Focus 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση.

Στη Θεσσαλονίκη, η εν λόγω κίνηση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας, μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Για «αναπόφευκτα λουκέτα» και «συσσώρευση χρεών» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης, κ. Χρήστος Κουδούνης. «Το οικονομικό επιτελείο έχει την αίσθηση ότι αυτά τα οποία παίρνει η εστίαση την καλύπτουν. Εμείς θεωρούμε ότι δεν την καλύπτουν και αυτό οφείλεται στο ότι όλοι αυτοί που δημιουργούν κανόνες και νόμους  για τις ενισχύσεις του κλάδου, δεν γνωρίζουν την εστίαση», ανέφερε.

Στην Επιτρεπτέα Προκαταβολή στάθηκε ο κ. Άγγελος Μουτίδης, ιδιοκτήτης καφέ στην Κοζάνη, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση παραπλανά τον κόσμο. «Έχουν δημιουργήσει ένα πολιτικό παιχνίδι για να στραφεί ο κόσμος εναντίον της εστίασης» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι τα χρήματα της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι δανεικά. «Με το που ανοίξουμε τα μαγαζιά μας, θα είμαστε δεσμευμένοι σε αυτό το δάνειο», υπογράμμισε.

Στο «πόδι» σήμερα και οι επαγγελματίες εστίασης στο νομό Σερρών. «Τα μέτρα στήριξης δεν είναι επαρκή για να κρατηθούμε» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Σωτήρης Κοτσαμπάς, πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Σερρών. Όσον αφορά την Επιτρεπτέα Προκαταβολή τόνισε ότι πρόκειται για «δάνεια» και όχι «χάρισμα» επισημαίνοντας ότι εκπέμπεται λανθασμένο μήνυμα στην κοινωνία ότι δίνονται χρήματα στην εστίαση.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα