Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Αντίστροφη μέτρηση για το πράσινο Πάρκο της Ρήγα Φεραίου

Θεσσαλονίκη: Αντίστροφη μέτρηση για το πράσινο Πάρκο της Ρήγα Φεραίου

Σε αντίστροφη μέτρηση για την παράδοσή του στην κοινωνία πέρασε το πράσινο Πάρκο επί της Ρήγα Φεραίου, καθώς οι εργασίες κατασκευής του ακολουθούν ταχύτατους ρυθμούς, με αποτέλεσμα η ολοκλήρωσή του να τοποθετείται τον ερχόμενο Απρίλιο, έναν μήνα νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση (Μάιος 2022).

Πρόκειται για ένα νέο βιοκλιματικό πάρκο συνολικής έκτασης 1.417 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Λαϊκής Αγοράς Συκεών, και περικλείεται από τις οδούς Ρήγα Φεραίου-Αναξαγόρα-Ναυπάκτου-λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου των Δ.Ε. Συκεών και Νεάπολης. Το έργο, προϋπολογισμού 669.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, αφορά στη διαμόρφωση υπαίθριου χώρου πρασίνου, με στόχο τη δημιουργία ενός ανοικτού πάρκου και χώρου πρασίνου, στο οποίο θα δημιουργηθεί και Μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου.

«Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι οι οικοδομικές εργασίες στο σύνολό τους έχουν πραγματοποιηθεί και οι υποδομές των δικτύων έχουν ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα από τα τυπικά προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα. Μένουν τώρα μόνο οι φυτεύσεις για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα, που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής αποτελώντας ένα πάρκο-στολίδι, ταυτόχρονα και πάρκο ιστορικής μνήμης», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Στέλιο Γκατζέ, επισκέφθηκε τον χώρο και επιθεώρησε τις εργασίες και ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας για το υπόλοιπο του χρονοδιαγράμματος.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Στέλιος Γκατζές, ο χώρος έχει πάρει την τελική του μορφή με την τοποθέτηση των ξύλινων εγκαταστάσεων (πέργκολες, παγκάκια, κ.λπ.), και «το επόμενο διάστημα, εάν βοηθήσουν ελάχιστα οι καιρικές συνθήκες, θα γίνουν και φυτεύσεις του γκαζόν, των δένδρων, των θάμνων και των καλλωπιστικών φυτών, για να απολαύσουν σύντομα οι συμπολίτες μας έναν μοναδικό χώρο πρασίνου και αναψυχής».

Σε ό,τι αφορά το πράσινο θα γίνει εγκατάσταση χλοοτάπητα και φύτευση 50 νέων μεγάλων δένδρων, 200 θάμνων και αναρριχητικών φυτών και 100 ποωδών καλλωπιστικών φυτών, ενώ ο ηλεκτροφωτισμός της περιοχής έχει ολοκληρωθεί και ήδη λειτουργεί με φωτιστικά σώματα LED. Τέλος, τοποθετήθηκε αστικός εξοπλισμός (καθιστικά, παγκάκια, πέργκολα, μικροί κάδοι, σήμανση) καθώς και υπόγειοι κάδοι οικιακών απορριμμάτων.

Επί της οδού Ναυπάκτου καθαιρέθηκε τμήμα του τοιχίου για την κατασκευή νέου και κατόπιν πεζοδρομίου και θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ, ενώ επί της οδού Κορυτσάς έχει διαμορφωθεί πεζοδρόμιο και θέσεις στάθμευσης οχημάτων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα