Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Ανοιχτά δημοτικά κολυμβητήρια, λόγω καύσωνα

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά δημοτικά κολυμβητήρια, λόγω καύσωνα

Δείτε αναλυτικά: 

Δήμος Καλαμαριάς

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και ο κόσμος προσπαθεί να βρει σημεία δροσιάς, προκειμένου να αντέξει τον καύσωνα. Ο Δήμος Καλαμαριάς θέλοντας να προσφέρει μία διέξοδο στους πολίτες , ανοίγει το Δημοτικό Κολυμβητήριο για το κοινό, το Σάββατο 31 Ιουλίου και την Κυριακή 1 Αυγούστου, από τις 9 το πρωί εώς τις 3 το μεσημέρι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη όμως προϋποθέτει βεβαίωση από εβδομαδιαίο rapid test, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Στα αποδυτήρια το επιτρεπόμενο όριο ατόμων είναι 5 και 9 άτομα σε κάθε διαδρομή της πισίνας. Κατά τη διάρκεια της κολύμβησης των πολιτών, θα υπάρχει ναυαγοσώστης και νοσηλευτής.

Στο μεταξύ από Δευτέρα 2 Αυγούστου, αλλάζουν και οι ώρες λειτουργίες του κολυμβητηρίου, για όλο το μήνα. Συγκεκριμένα θα είναι ανοιχτό για το κοινό (με είσοδο 2 ευρώ) από τις 10π.μ -5:45μ.μ, ενώ από τις 6μ.μ έως τις 9:30μ.μ θα γίνεται χρήση από τις ομάδες.

Δήμος Χαλκηδόνος

Παρατείνεται κατά μία ώρα καθημερινά το ωράριο λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου του Δήμου Χαλκηδόνος λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τις ημέρες αυτές.

Το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:00 έως και τις 22:00

Σάββατο από τις 12:00 μέχρι τις 21:00 και

Κυριακή από τις 12:00 έως και τις 21:00.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Ανοιχτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο θα είναι το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου από την Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 ως και την Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021, ώστε οι δημότες να έχουν τη δυνατότητα να βρουν «καταφύγιο δροσιάς» από τον καύσωνα που αναμένεται να πλήξει τη χώρα, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων.

Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ωραιοκάστρου (ΔΗ.Κ.Ε.Ω.) αποφάσισε ομόφωνα τη δωρεάν συμμετοχή των πολιτών στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου ως ακολούθως:

Από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 07.30 έως τις 16.00 και από τις 20.00 έως τις 22.30.
Σάββατο από τις 09.00 έως τις 16.30.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Για τη χρήση της πισίνας του Κολυμβητηρίου είναι απαραίτητη η τήρηση του σχετικού υγειονομικού πρωτοκόλλου και η προσκόμιση των αναγκαίων δικαιολογητικών: υπεύθυνη δήλωση (θα δίνεται από την γραμματεία του Κολυμβητηρίου), πρόσφατη ιατρική βεβαίωση δερματολόγου, πρόσφατη ιατρική βεβαίωση καρδιολόγου, αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή self test ή rapid test (εβδομαδιαίο).

Για την αποφυγή συνωστισμού συνιστάται στους δημότες πριν από την επίσκεψη τους στο Κολυμβητήριο να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Κολυμβητηρίου, καλώντας στο τηλέφωνο 2310690793.

Υπενθυμίζεται πως για όσο διάστημα διαρκέσει ο καύσωνας στη διάθεση των ευπαθών ομάδων έχουν τεθεί και κλιματιζόμενοι χώροι του Δήμου Ωραιοκάστρου. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά στον σύνδεσμο: https://oraiokastro.gr/sti-diathesi-tou-koinou-ta-kapi-tou-dimou-oraiokastrou-tis-imeres-tou-kafsona/.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα