Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Αναζητώντας τη γεωλογική ιστορία... Δράση για τους βράχους των Μετεώρων Πολίχνης

Θεσσαλονίκη: Αναζητώντας τη γεωλογική ιστορία… Δράση για τους βράχους των Μετεώρων Πολίχνης

Τα μέλη του δραστήριου συλλόγου του δήμου Παύλου Μελά «Φίλοι του Δάσους» συνεχίζουν τις δράσεις τους στο Αλσύλλιο Μετεώρων και μας καλούν την Κυριακή 8.5.2022 και ώρα 19.00, σε μια βιωματική εκδήλωση με θέμα τους βράχους που βρίσκονται διάσπαρτοι μέσα στο Αλσύλλιο και την αναζήτηση της ιστορίας τους, με ομιλητές τους Αναπληρωτές Καθηγητές Γεωλογίας Α.Π.Θ. κυρίους Βασίλειο Μέλφο και Αλέξανδρο Χατζηπέτρο.

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια για τα παιδιά μας με φυσικά υλικά, εγκαίνια της υπαίθριας Βιβλιοθήκης του Συλλόγου, ενώ θα ακουστούν και αποσπάσματα από το παραμύθι που έγραψαν οι Φίλοι του Δάσους για τη γεωλογική ιστορία των βράχων. Μάλιστα, ο Σύλλογος καλεί τους πολίτες,  εάν το επιθυμούν να προσφέρουν για τη Βιβλιοθήκη, βιβλία που έχουν ήδη διαβαστεί.

Μετά τις 20.00 θα ξεκινήσουν οι ομιλίες των Καθηγητών που θα μας ταξιδέψουν στο παρελθόν με τις ομιλίες τους που έχουν τίτλο «Από τον Ωκεανό της Τηθύος στον λόφο των Μετεώρων Θεσσαλονίκης. Αναζητώντας την γεωλογική ιστορία», ομιλίες που δεν πρέπει να χάσουνε μικροί και μεγάλοι κάτοικοι και επισκέπτες των Μετεώρων Πολίχνης του τόπου μας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα