Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για τις ζημιές σε ATM, διαγνωστικό κέντρο και κατάστημα

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για τις ζημιές σε ATM, διαγνωστικό κέντρο και κατάστημα

 

 

Σε ανάληψη ευθύνης για τις ζημιές σε ATM, διαγνωστικό κέντρο και κατάστημα στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν οι  “Αναρχικοί/αναρχικές”.

Η  ανακοίνωση:

«Τον τελευταίο καιρό το κράτος εντείνει την κοινωνική εξαθλίωση και την καταστολή ενω ταυτόχρονα οξύνει τους ταξικούς φραγμούς καθιστώντας την επιβίωση ως πολυτέλεια. Προσπαθεί να επιβάλλει έναν ολοκληρωτικό κοινωνικό έλεγχο σε κάθε πτυχή των ζωών μας, ενισχύοντας έτσι την αντιεξεγερτική πολιτική του. Μια από τις κοινωνικές ομάδες που βιώνουν τον ελεγχο αυτό σε μεγαλύτερο βαθμό, είναι οι φυλακισμένοι, όντας ένα υποκείμενο πλήρως αποκομμένο και στιγματισμένο από τα υπόλοιπα κομμάτια της κοινωνίας, αποτελώντας έτσι το τέλειο φυτώριο πειραμάτων για τις σκληρότερες κρατικές πολιτικές.

Έτσι στις 28/10 ψηφίζεται ο νέος σοφρωνιστικός κώδικας ο οποίος μέσα σε άλλα εμπεριέχει την αυστηροποίηση των προυποθέσεων των αδειών και των υφ’ όρων απολύσεων, αυστηροποίηση των πειθαρχικών, παρατάσσει τον χρόνο κράτησης κατηγορούμενων εγκληματικών-τρομοκρατικών οργανώσεων, ληστειών ή ναρκωτικών, επαναφέρει τις φυλακές τύπου Γ ως “Σωφρονιστικά Καταστήματα Αυξημένης Ασφάλειας” και νομοθετείται η απαγόρευση μεταγωγής σε αγροτικές φυλακές. Με αυτό τον τρόπο το καθεστώς εξαίρεσης που βιώνουν οι πολιτικοί κρατούμενοι βαθένει ενώ ταυτόχρονα διερύνεται και σε άλλες κατηγορίες εγκλημάτων αυξάνοντας και τον χρόνο εγκλεισμού όσων εμπίπτουν σ’ αυτές. Αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ξεκίνησαν κινητοποιήσεις ενάντια σε αυτό σε πολλές φυλακές σε όλη τη ελληνική επικράτεια στις οποίες συμμετείχαν πολλοί ποινικοί και πολιτικοί κρατούμενοι.

Ο Θάνος Χατζηαγγέλου συμμετείχε ενεργά στις παραπάνω κινητοποιήσεις και γρήγορα στοχοποιήθηκε από το κράτος με αποκορύφωμα την εκδικιτική μεταγωγή του στις φυλακές Νιγρήτας στις 19/12 όπως συνέβη λίγες μέρες μετά και με τον Κώστα Δημαλέξη ο οποίος μετήχθει στις φυλακές Τρικάλων. Σκοπός αυτών των μεταγωγών είναι η απομάκρυνση των αγωνιστών, που δεν σταμάτησαν να εναντιώνται στους καταπιεστές τους, από τις κοινότητες αγώνα που είχαν δημιουργήσει. Η απάντηση του Θάνου ήταν άμεση ξεκινώντας από τις 19/12 απεργεία πείνας και δίψας απαιτώντας την γνωστοποίηση του λόγου μεταγωγής του και την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλού.

Με αυτήν του την επιλογή βάζει το σώμα και την ζωή του σαν τελευταίο ανάχωμα μπροστά στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους καταδυκνείοντας έτσι το καθεστώς εξαίρεσης στο οποίο βρίσκεται.

Το κράτος από την μεριά του παραμένει αδιάλλακτο και αδίστακτο απέναντι στους καταπιεσμένους αλλά και σε όσους εναντιώνται στις πολιτικές του. Συχνά επιλέγει να παίρνει τον ρόλο του δολοφόνου είτε μέσω pushback μεταναστών στα χερσαία και υδάτινα σύνορα, είτε με τα εργατικά ατυχήματα, είτε με την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας αλλά και πιό πρόσφατα με την εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από ένστολο σκουπίδι της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Όλα αυτά στηρίζονται σε δικαστικό και σε επικοινωνιακό επίπεδο από ένα μηχανισμό συγκάληψης, διαστρέβλωσης πληροφοριών με αποτέλεσμα την κοινωνική απάθεια και νομιμοποίηση των συγκεκριμένων γεγονότων.

Έτσι και στην περίπτωση του Θάνου το κράτος επίλεγει την πολιτική της εξόντωσης αφού ο ίδιος διανύει πλέον τη 17η ημέρα απεργίας πείνας και δίψας με την υγεία του να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση χωρίς να υπάρχει κάποια εξέλιξη σχετικά με τα αιτήματα του. Ταυτόχρονα υπάρχει από τις 31/12 γραπτή εισαγγελική εντολή για αναγκαστική σίτιση κι ενυδάτωση του αναρχικού αγωνιστή, προσπαθώντας να βάλει ένα βίαιο τέλος στον αγώνα που έχει επιλέξει και καταπατώντας την αυτονομία και την αυτοδιάθεση του. Η υποχρεωτική σίτιση αποτελεί βασανηστήριο, κάτι το οποίο αναγνωρίζεται ακόμα κι από τους σάπιους θεσμούς της Ε.Ε., και μπορεί να αποτελέσει λόγο σοβαρών σωματικών και ψυχικών βλαβών. Παρ´ όλ´ αυτά μέχρι στιγμής σε όσες προσπάθειες υποχρεωτική ενυδάτωσης/σίτισης έχουν γίνει ο Θάνος αντιστάθηκε δυναμικά δείχοντας για άλλη μια φορά την αδιάλλακτη στάση του και την προσήλωση του στον αγώνα που έχει επιλέξει.

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης τα ξημερώματα της 4/1 επιτεθήκαμε με σφυριά σπάζοντας τις προσόψεις 4 καταστημάτων (Eurobank, Attica bank, Vicko, Βιοιατρική ) στην συμβολή των οδών Λαγκαδά με Στρατού.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ/ΔΙΨΑΣ ΤΟΥ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΘΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΗΤΙΣΗ/ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ,Κ. ΔΗΜΑΛΕΞΗ, Ι. ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 11 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Α. COSPITO

NIKH ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΟΦΡΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Αναρχικοί/Αναρχικές»

 

 

φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα