Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Αλεπού είχε φτιάξει φωλιά σε… σχολείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσσαλονίκη: Αλεπού είχε φτιάξει φωλιά σε… σχολείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια μικρή αλεπού είχε φτιάξει το δικό της καταφύγιο σε χώρο ενός σχολικού κτιρίου, στη Θεσσαλονίκη.

H συγκεκριμένη αλεπού έφτιαξε μια φωλιά στην αυλή δημοτικού σχολείου στην άνω Περαία. Το ζώο παρότι φιλικό και αρκετά κοινωνικό, λόγω της φύσης του, ήταν επικίνδυνο να συμβιώνει στον ίδιο χώρο με ανθρώπους και ειδικά παιδιά. Για αυτό έπρεπε να απομακρυνθεί από το σημείο και να μεταφερθεί στο φυσικό του περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο seleo.gr, η Δασάρχης Θεσσαλονίκης, Τατιάνα Καλαϊτζή, πριν από τρεις ημέρες, ειδοποιήθηκε το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης από τον Διευθυντή του 5ου δημοτικού σχολείου Περαίας για την ύπαρξη μιας αλεπούς μέσα στον αύλειο χώρο του σχολείου. «Ο διευθυντής μας μετέφερε την αγωνία του λόγω των παιδιών και η υπηρεσία μας κινητοποιήθηκε άμεσα, όπου πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο», αναφέρει η ίδια. Μάλιστα, όπως τονίζει το ζώο ήταν ιδιαίτερα κοινωνικό.

Κατά την αυτοψία βρέθηκε το σημείο που χρησιμοποιούσε ως φωλιά, το οποίο ήταν μια τρύπα τρύπα στην περίφραξη. «Η υπηρεσία εκτίμησε την κατάσταση και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες μετά την αποχώρηση των παιδιών, με χρήση ειδικού κλωβού (παγίδα) και με επίμονες προσπάθειες κατάφερε να παγιδεύσει το ζώο. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για άγρια παγίδα η παρουσία του οποίου μέσα σε σχολείο ελλοχεύει κίνδυνο πρόσκλησης ατυχήματος. Η φωλιά ελέγχθηκε και δεν υπήρχε άλλο ζώο στο χώρο», εξηγεί η Δασάρχης.

 

Η αλεπού μεταφέρθηκε από υπαλλήλους του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης σε αγροτοδασική αναδασωτέα έκταση, όπου και απελευθερώθηκε στο φυσικό της περιβάλλον.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα