Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Έρχεται το φεστιβάλ μπλε καβουριού στην Νέα Παραλία

Θεσσαλονίκη: Έρχεται το φεστιβάλ μπλε καβουριού στην Νέα Παραλία

- Advertisement -

Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού στην Νέα Παραλία διοργανώνει την Τρίτη 18 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea.

Συγκεκριμένα οι καταξιωμένοι chef Jonathan Harnett και Βασίλης Πανταζής θα ετοιμάσουν ευφάνταστες και εύγεστες συνταγές, με σκοπό την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης θαλασσινών και την αντικατάσταση εμπορικών αυτόχθονων ειδών, των οποίων οι πληθυσμοί μειώνονται, με βρώσιμα, ξενικά είδη, που εξαπλώνονται, απειλώντας το οικοσύστημα και τη βιοποικιλότητα της Μεσογείου. Ακριβέστερα δίπλα στις «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου θα στηθούν τρία food trucks σε συνεργασία με το Σωματείο Street Foods in Greece και στη μεγαλύτερη κατσαρόλα της Ελλάδας θα παρασκευαστούν τρεις διαφορετικές συνταγές με βάση το μπλε καβούρι σε μορφή finger food, εμπνευσμένες από την Ελλάδα, την Ιταλία και το Μεξικό. Από τις 17:00 έως τις 23:00 θα ετοιμάζονται τα νόστιμα πιάτα και θα διανέμονται στους περαστικούς υπό τους ήχους μουσικής που θα διαλέξει γνωστός DJ.

Η ομάδα της iSea θα διανέμει ενημερωτικό υλικό με χρήσιμες πληροφορίες για τα ξενικά είδη και την υπεύθυνη κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων των ξενικών ειδών και της απώλειας της βιοποικιλότητας μέσα από τις διατροφικές επιλογές.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα