Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΗ χαμένη ευκαιρία ενός συναινετικού προϋπολογισμού για τον Δήμο

Η χαμένη ευκαιρία ενός συναινετικού προϋπολογισμού για τον Δήμο

« Στη συζήτηση του Δημοτικού συμβουλίου με θέμα τον προϋπολογισμό του 2022, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (στο σύνολό τους, σχεδόν), δεν θέλησαν να περιοριστούν στις καθιερωμένες κριτικές τοποθετήσεις και μια ατελέσφορη αρνητική ψήφο. Προετοίμασαν (στο μέτρο των ελάχιστων χρονικών δυνατοτήτων που τους δόθηκαν),μια εναλλακτική πρόταση σύμφωνη με το νόμο, που τροποποιούσε 83 συγκεκριμένους κωδικούς εξόδων, βελτιώνοντας το κοινωνικό, πολεοδομικό και περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.
Αντί, όμως, η διοίκηση του Δήμουνα επιδιώξει να συνδιαμορφώσει με την κοινωνία και τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλουςέναν προϋπολογισμό που να ανταποκρίνεται στιςαπαιτήσεις των καιρών, να μεριμνά περισσότερογια την υγεία, την κοινωνική αλληλεγγύη και τηνποιότητα ζωής, επέλεξε να υπερψηφίσει μόνη τηςέναν προϋπολογισμό πλασματικό, άνευρο, άσχετομε τις προεκλογικές εξαγγελίες αλλά και τησημερινή ρητορική του Δημάρχου.
Δεν γνωρίζουμε τι φοβήθηκε ή ποιες πιέσεις δέχθηκε ο πρόεδρος του σώματος Πέτρος
Λεκάκης, που προέβη σε ένα πρωτόγνωρο για τα ήθη της τοπικής αυτοδιοίκησης ατόπημα:
απέκλεισε πραξικοπηματικά και φίμωσε την θεσμικά κατοχυρωμένη δυνατότητα του δημοτικού συμβουλίου να συζητήσει και να αποφασίσει για ένα τόσο σημαντικό θέμα, επιβάλλοντας αντιδημοκρατικά μια γνωμοδοτική εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας πάνω από τη γνώμη των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της πόλης.
Μετά από αυτό, η αυθόρμητη απόφασή μας να αποχωρήσουμε από τη συνεδρίαση ή να καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό, ήταν υποχρεωτική: είχαμε χρέος να διαφυλάξουμε τη χαμένη τιμή της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, που βάλλεται διαρκώς από τις μεθοδευμένες προσπάθειες της διοίκησης με στόχο την ακύρωση των αρμοδιοτήτων του και τον πολιτικό του ευνουχισμό.
Δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε σθεναρά σε κάθε τέτοια απόπειρα αλλοίωσης της βούλησης των πολιτών της Θεσσαλονίκης που μας όρισαν, ως δημοτικούς συμβούλους, να τους εκπροσωπούμε με επάρκεια, αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης και αξιοπρέπεια».

Οι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΗΔΟΝΑ ΝΕΛΛΗ
ΑΡΧΟΝΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΒΟΥΓΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ ΡΙΑ
ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΟΡΦΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΣΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΤΖΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ
ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΤΣΑΒΛΗΣ ΔΡΟΣΟΣ
ΧΡΥΣΙΔΟΥ ΕΛΛΗ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα