Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔιάκριση νεαρών σκακιστών από τη Θεσσαλονίκη

Διάκριση νεαρών σκακιστών από τη Θεσσαλονίκη

 

Η Νεανική Ομάδα της Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης κατέκτησε τη 2η θέση στο 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Παίδων – Κορασίδων που πραγματοποιήθηκε από τις 26 ως τις 28 Δεκέμβρη 2020.

 

Συνεχίζοντας την παράδοση, που θέλει την ομάδα της ΕΣΘ να πρωταγωνιστεί σε όλες τις πανελλήνιες διοργανώσεις, μία άγονη αγωνιστικά χρονιά έκλεισε με τον πιο όμορφο τρόπο. Οι αγώνες ήταν ενταγμένοι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος #BEACTIVE 2020-21 που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και συμμετείχαν συνολικά 50 ομάδες Συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε ο Ε.Ο.Α.Ο “Ο Φυσιολάτρης” Νίκαιας.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ: http://chess-results.com/tnr544317.aspx?lan=1&art=0&rd=7&turdet=NO

Με την νεανική ομάδα της ΕΣΘ αγωνίστηκαν:

Τσαρσιταλίδης Κωνσταντίνος, 16 ετών

Μαγκαλάκης Στέφανος, 14 ετών

Τσαρσιταλίδης Χρήστος, 12 ετών

Γερασόπουλος Νίκος, 10 ετών

Πάσογλου Νικολέττα, 16 ετών

Ντέλλα Πούππα Άννα Μαρία, 12 ετών

«Όλα τα παιδιά κατέβαλαν τη μέγιστη προσπάθεια παίζοντας πολύ καλό σκάκι. Παρά την πικρία της απώλειας της 1ης θέσης, που κρίθηκε σε πολύ μικρές λεπτομέρειες, τίποτα δεν μπορεί να υποβαθμίσει τη μεγάλη τους επιτυχία που μας κάνει όλους περήφανους και μας γεμίζει ελπίδες για το μέλλον. Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά και φυσικά στον προπονητή της ομάδας GM Θάνο Μαστροβασίλη.

Η επιτυχία αυτή είναι απλά το επιστέγασμα μιας τεράστιας προσπάθειας που γίνεται στις ακαδημίες της Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης, που παρά τις δύσκολες για όλο τον αθλητισμό συνθήκες, κατάφεραν να μεταφέρουν πλήρως τη λειτουργία τους διαδικτυακά, πραγματοποιώντας απρόσκοπτα προπονήσεις και αγώνες. Η διαδικτυακή ομάδα της Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Σκακιστών Καλαμαριας  είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη στην Ελλάδα αριθμώντας περισσότερα από 430 μέλη. Οι εγγραφές νέων μαθητών συνεχίζονται και συνεχώς δημιουργούνται νέα μικρά και ομοιογενή τμήματα εκμάθησης, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα