Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΗ καταστροφή στα συντριβάνια της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται... με τον Δήμο θεατή

Η καταστροφή στα συντριβάνια της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται… με τον Δήμο θεατή

Θεατής είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης στην καταστροφή και την εγκατάλειψη που έχουν αφεθεί συντριβάνια της πόλης.

 

 

Μπορεί ο νέος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας να είναι ένα χρόνο και…στην διοίκηση του δήμου από ότι όμως φαίνεται η αποκατάσταση των σιντριβανιών της Θεσσαλονίκης, που σε άλλες πόλεις είναι τα κοσμήματα των εκάστοτε περιοχών, δεν φαίνεται να είναι μέσα στις προτεραιότητες του.

 

Φαίνεται ό,τι υπήρχε πριν από εκείνον δεν αποτελεί προτεραιότητα (βλέπε την Νέα Παραλία όπου το ξύλινο ντεκ παραμένει κατεστραμμένο). Στον αντίποδα όμως δικές του πρωτοβουλίες (βλέπε τον ποδηλατοδρόμο, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε Λεωφόρο Νίκης και Καραμανλή, οι ελιές στην Αγγελάκη, η δαπανηρή και αποτυχημένη συναυλία εν πλω το καλοκαίρι, η λάθος τοποθέτηση των πασαλακίων μετά την ασφαλτόστρωση της Μητροπόλεως στην οποία ευτυχώς δεν σημειώθηκε κάποιο ατύχημα εξαιτίας της αστοχίας του δήμου να καρφώσει σωστά τα πασαλάκια) είναι κινήσεις που έχουν και χρήμα και χώρο στα πλάνα του κ.Ζέρβα.

 

Ωστόσο μια πόλη που θέλει να είναι στον χάρτη μεγάλων επενδύσεων και του τουρισμού δεν μπορεί να έχει μια εικόνα εγκατάλειψης σε σημεία κεντρικά και σε πλατείες, με συντριβάνια που έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους και έτσι βάνδαλοι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να καταστρέψουν ό,τι έχει απομείνει. Όπως στην περίπτωση του αγάλματος ‘’το αγόρι που σφυρίζει’’, στο συντριβάνι της Ναυαρίνου, όπου το ευνούχισαν και το έβαψαν κόκκινο.

πηγή φωτογραφίας Σωματείο Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα