Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΗ Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε την Παναγία Πορταΐτισσα

Η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε την Παναγία Πορταΐτισσα

 Πιστό αντίγραφο της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας εξ Αγίου Όρους υποδέχθηκε χθες Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου Θεσσαλονίκης.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στις 6:00 το απόγευμα και ακολούθως τελέστηκε Δοξολογία, χοροστατούντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Ιακώβου Αθανασίου, τον οποίο πλαισίωσαν ιερείς και διάκονοι της Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, οι ιερείς του Ιερού Ναού τέλεσαν την Ακολουθία του Εσπερινό και την Παράκληση στην Παναγία την Πορταΐτισσα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, που ανακοινώθηκε ενόψει της πανηγύρεως του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης, για φέτος, ιερές Αγρυπνίες θα τελούνται καθημερινά έως τις 31 Οκτωβρίου, εκτός Σαββάτου. Παράλληλα θα λαμβάνουν χώρα άλλου τύπου εκδηλώσεις. Επίσης, Θείες Λειτουργίες θα τελούνται σε καθημερινή βάση.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει λιτάνευση τόσο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Πορταΐτισσας, όσο και της Εικόνος του τιμώμενου Αγίου Δημητρίου την παραμονή της εορτής, στις 25 Οκτωβρίου.

Δείτε το πρόγραμμα:

       

Ρεπορτάζ – Φώτο: Ραφαήλ Γεωργιάδης – orthodoxianewsagency.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα