Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΗ εμπειρία των ομάδων streetwork στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Η εμπειρία των ομάδων streetwork στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

- Advertisement -

Ημερίδα με θέμα: «Η κοινωνική Εργασία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης – Μεθοδολογία και Εμπειρίες» διοργανώνει η ΑΡΣΙΣ -Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων την Τρίτη 28 Μαΐου από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 16.00 το απόγευμα, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο – Αίθουσα Θεάτρου (Βαφοπούλου 3, περιοχή Ντεπό).

Στην ημερίδα, που διοργανώνεται και με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν με εισηγήσεις τους στελέχη που εργάζονται στο δρόμο (streetworkers) των φορέων, ΑΡΣΙΣ, Γιατροί του Κόσμου, Δήμος Θεσσαλονίκης (Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας), Θετική Φωνή, ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, ΟΚΑΝΑ, PRAKSIS.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν η μεθοδολογία, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και η αποτελεσματικότητα των Ομάδων Κοινωνικής Εργασίας στο Δρόμο (Streetwork) με βάση τις εμπειρίες της ΑΡΣΙΣ και των άλλων συμμετεχόντων Οργανισμών στον τομέα της κοινωνικής παρέμβασης στο πεδίο για την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τις προκλήσεις και τις ιδιαίτερες δυσκολίες που εντοπίζουν οι επαγγελματίες οι οποίοι στελεχώνουν τις ομάδες Streetwork στους δρόμους της πόλης.

Στόχος είναι αφενός να αναδειχθεί η μεθοδολογία της κοινωνικής εργασίας στο δρόμο (streetwork), η αποτελεσματικότητά της ως μέσο κοινωνικής παρέμβασης, προστασίας και διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ευάλωτων κοινωνικά συμπολιτών μας, όπως επίσης η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού της πόλης.

Στις εισηγήσεις τους οι ομιλητές θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν τις διαφορετικές προσεγγίσεις που χρησιμοποιούν οι Οργανώσεις και οι φορείς της πόλης στις παρεμβάσεις τους στον δρόμο.

Επιδίωξη όλων είναι να αναδειχθεί η σπουδαιότητα της δικτύωσης και της συνεργασίας των επαγγελματιών στο πεδίο, προκειμένου να μοιραστούν εμπειρίες, πληροφορίες και καλές πρακτικές.

Κοινό μέλημα όλων είναι η κοινωνική εργασία στο δρόμο να συνεισφέρει ουσιαστικά στην κοινωνική φροντίδα και την ψυχοκοινωνική στήριξη συμπολιτών μας, που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες στην πρόσβασή τους σε κοινωνικά αγαθά (κατοικία, υγεία, εκπαίδευση, εργασία κλπ) και απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό και περιθωριοποίηση, ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρήσκευμα, φύλο και πολιτιστική / κοινωνική ταυτότητα,

Το πρόγραμμα της ημερίδας  αναπτύσσεται σε τρεις άξονες: «Προσέγγιση και υποστήριξη άστεγου πληθυσμού», «Παιδική Προστασία», «Εντοπισμός και Υποστήριξη Ανθρώπων σε Χρήση και Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων».

Στην ημερίδα θα παραβρεθούν και θα χαιρετήσουν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας του Δήμου

Θεσσαλονίκης Ευθύμιος Χατζηθεόκλητος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του Δήμου Παύλου Μελά, Συλβάνα Καρασαββίδου και ο Αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης Θεόδωρος Σιδηρόπουλος

Tο πρόγραμμα της ημερίδας εδώ και η αφίσα εδώ

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα