Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΗ ανυπαρξία του Δήμου Θεσσαλονίκης πίσω από την fake φωτο με τον...

Η ανυπαρξία του Δήμου Θεσσαλονίκης πίσω από την fake φωτο με τον Κολοκοτρώνη στον Λευκό Πύργο

Viral έγινε χθες η εικόνα που έδειχνε τον Λευκό Πύργο στα μπλε και την μορφή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη να στέκει πάνω του.

Εκατοντάδες χρήστες του διαδικτύου συνεπαρμένοι από την όμορφη εικόνα έσπευσαν να την αναρτήσουν στα προφίλ τους.

Μετά από λίγο όμως διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία ήταν προϊόν φωτομοντάζ.

Η απογοήτευση των Θεσσαλονικέων ήταν μεγάλη! Aνθρώπινος νους δεν μπορούσε να πιστέψει πώς ένα φωτομοντάζ για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 θα έδινε τόση χαρά στους ‘’κλειδωμένους’’ λόγω lockdown κατοίκους της πόλης. Αν και θα έπρεπε να το είχαν καταλάβει, διότι πρώτα θα κυκλοφορούσε φωτογραφία με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να απαθανατίζεται μπροστά από τον συγκεκριμένο φωτισμό, όπως άλλωστε συνηθίζει στο πλαίσιο της αυτοπροβολής του.

Δυστυχώς οι Θεσσαλονικείς βλέπουν πως εμβληματικά κτίρια σε χώρες του εξωτερικού έχουν ντυθεί στα γαλανόλευκα τιμώντας την επέτειο από την Επανάσταση του 1821, αλλά και η Αθήνα να έχει φορέσει τα γιορτινά της. Έτσι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης περίμεναν ότι κάτι αντίστοιχο θα γινόταν και στην πόλη τους.

Όμως από ότι φαίνεται ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας δεν προέβλεψε να κάνει αντίστοιχες δράσεις και έτσι ο κεντρικός δήμος του νομού Θεσσαλονίκης έγινε viral για τον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης βασισμένος σε μια ψεύτικη φτιαγμένη με photoshop φωτογραφία.

Μάλλον η έμπνευση του Κ.Ζέρβα και του επιτελείου του περιορίζεται στον Χριστουγεννιάτικο στολισμό (φέτος δόθηκαν 250.000 ευρώ για τον εορταστικό διάκοσμο).

Η fake εικόνα με τον Κολοκοτρώνη στον Λευκό Πύργο ανέδειξε την ανυπαρξία σχεδίου και αισθητικής από τον δήμο Θεσσαλονίκης για μια τόσο σημαντική επέτειο για το ελληνικό έθνος.

Δείτε πως στολίστηκε η Αθήνα:

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα