Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΗ άστοχη αναφορά του Ζέρβα στην έναρξη του ΦΚΘ – Γελούσε το...

Η άστοχη αναφορά του Ζέρβα στην έναρξη του ΦΚΘ – Γελούσε το κοινό – Μπέρδεψε τους μήνες με τις εβδομάδες

Η άστοχη αναφορά του Ζέρβα στην έναρξη του ΦΚΘ – Γελούσε το κοινό – Μπέρδεψε τους μήνες με τις εβδομάδες

Περίπου 4 λεπτά διήρκησε η ομιλία του δημάρχου της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα στην τελετή έναρξης του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την περασμένη Πέμπτη και ήταν αρκετή για να προκαλέσει γέλιο και σύγχρονος άβολα συναισθήματα.

Αρχικά, μόλις άρχισε να μιλάει θεώρησε πως ήταν το σωστό timing να πει στον παρουσιαστή της τελετής Γιώργο Καπουτζίδη ότι τον ψάχνει και δεν τον… βρίσκει. Προσπαθώντας να περάσει το σχόλιο του σαν αστείο κατάφερε το αντίθετο, δηλαδή να φέρει σε δύσκολη θέση τον παρουσιαστή και το κοινό με την άκομψη τοποθέτηση του. Βέβαια αν ισχύει ότι όντως τον ψάχνει και δεν το βρίσκει δεν κάνει σε κανένα εντύπωση. Ποιος υπέρμαχος των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, όπως είναι ο αγαπητός ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης, θα ήθελε να μιλήσει με έναν δήμαρχο όπως τον Κ. Ζέρβα ο οποίος έχει με προσωπική του επιλογή τοποθετήσει ως αντίδημαρχο – συνεργάτη του έναν άνθρωπο, τον Ερ. Θεοτοκάτο, ο οποίος έχει δηλώσει πως θεωρεί τους γκέι ως ανθρώπους με κουσούρι. Μάλιστα, όταν είχε ξεσπάσει ο σάλος με τις ομοφοβικές και ρατσιστικές δηλώσει του κ. Θεοτοκάτου ουδέποτε ο κ. Ζέρβας δήλωσε πως δεν τον πρεσβεύουν.

Στη συνέχεια η ομιλία πήρε ακόμη χειρότερη τροπή. Ως γνωστόν φέτος στο επίκεντρο του ΦΚΘ είναι οι γυναίκες. Για αυτό η αφίσα απεικονίζει μια γυναίκεια μορφή  που σχεδίασε ο Δημήτρης Τριμίντζιος (Taxis), στο κέντρο της οποίας ξεχωρίζει μια γυναίκα δυναμική, μαχητική, σύγχρονη, μια υπερηρωίδα που ίπταται πάνω από το σύμπαν, τόσο το πραγματικό όσο και το κινηματογραφικό.  Μάλιστα σε δηλώσεις της εκείνο το βράδυ η  γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Ελίζ Ζαλαντό μεταξύ άλλων είχε πει « το Φεστιβάλ θα μιλήσει φέτος για τα δικαιώματα των γυναικών και θα φέρει στο προσκήνιο σημαντικές δημιουργούς που πηγαίνουν την τέχνη και το σινεμά ένα βήμα μπροστά. Είναι η γυναίκα που πρωταγωνιστεί στην αφίσα μας».

Και εμφανίζεται ο Κ. Ζέρβας στη συνέχεια και αρχίζει να μιλάει για την αφίσα πως εκείνος βλέποντας την την ερμήνευσε ότι «μήπως είναι αυτή η Θεσσαλονίκη ; και είναι κανένα υπονοούμενο ΄΄δήμαρχε μάζεψε αυτοκίνητα, σκουπίδια, κλιματιστικά;».

Μόλις ακούστηκαν τα λόγια αυτά ο κόσμος γελούσε από τις θέσεις του και επικράτησε ένα βουητό. Δυστυχώς ο δήμαρχος ήταν αδιάβαστος και αντί να αναφερθεί στο σημαντικό μήνυμα που στέλνει το φετινό ΦΚΘ προτίμησε να το γελοιοποιήσει.

Προβληματισμό ωστόσο προκάλεσε και η άστοχη χρονολογική τοποθέτηση του. Μιλώντας για ταινίες είπε ότι πριν από λίγες εβδομάδες το δημαρχείο Θεσσαλονίκης έγινε το στούντιο μιας κινηματογραφικής αμερικάνικης παραγωγής. Βέβαια δεν ήταν πριν λίγες εβδομάδες αλλά τον… περασμένο Μάρτιο, οπότε δεν μιλάμε για εβδομάδες αλλά για … μήνες.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα