Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΗλιούπολη: Γέμισε κόσμο το δημοτικό κολυμβητήριο για τον Αγιασμό των υδάτων (ΦΩΤΟ)

Ηλιούπολη: Γέμισε κόσμο το δημοτικό κολυμβητήριο για τον Αγιασμό των υδάτων (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα τελέστηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων στο δημοτικό κολυμβητήριο του δήμου Παύλου Μελά, στην Άνω Ηλιούπολη.

Με πομπή από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία προς το δημοτικό κολυμβητήριο συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας του δήμου, άρχισε το τελετουργικό του εορτασμού των Θεοφανείων στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, όπου με το “Εν Ιορδάνη…” να αντηχεί ο δήμαρχος Παύλου Μελά, κ. Δημήτρης Ασλανίδης, άφησε ένα λευκό περιστέρι. Εκεί περισσότερα από είκοσι άτομα, ανάμεσά τους και μικροί μαθητές, βούτηξαν για να πιάσουν τον σταυρό, με τον “τυχερό” να είναι ένας δεκαοχτάχρονος, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους πιστών που κατέκλησαν το δημοτικό κολυμβητήριο. Ο δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Ασλανίδης ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους υγεία και φώτιση, λέγοντας χαρακτηριστικά “Τηρώντας ευλαβικά την παράδοση της ρίψης και της κατάδυσης του Σταυρού στα ύδατα, οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουμε σήμερα τα Φώτα. Η σημερινή είναι ημέρα φώτισης, ημέρα ελπίδας και χαράς. Το ανέσπερο Φως της Χριστιανοσύνης, της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης διαλύει τα σκοτάδια. Μας φωτίζει. Μας οδηγεί. Είμαι σίγουρος και αισιόδοξος ότι το μέλλον του τόπου μας, του Παύλου Μελά, αλλά και της πατρίδας μας, θα είναι πιο φωτεινό”.

Παρόντες στην τελετή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκος Βελόπουλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Χουρδάκης, η συντονίστρια του γραφείου προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη κ. Αναστασία Γεωργιάδου, ενώ τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Χρήστος Μήττας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα