Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΖορπίδης: Μηδενική εκπροσώπηση της Θεσσαλονίκης στη νέα κυβέρνηση-Να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στο...

Ζορπίδης: Μηδενική εκπροσώπηση της Θεσσαλονίκης στη νέα κυβέρνηση-Να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στο ΥΜΑΘ

«Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από την μηδενική εκπροσώπηση της Θεσσαλονίκης στη νέα κυβέρνηση και γενικότερα από την απουσία στελεχών από την Περιφέρεια. Η αδυναμία αυτή στερεί από την κυβέρνηση πολύτιμες γνώσεις. Και την Περιφέρεια από υπερασπιστές των συμφερόντων της στα κέντρα εξουσίας των Αθηνών», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης με αφορμή τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε σήμερα.

 

Αναλυτικά
 
«Ως εκπρόσωποι του κόσμου της Αγοράς και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης, ευχόμαστε καλή δύναμη στους νέους υπουργούς και υφυπουργούς και ευχαριστούμε για την προσφορά τους όσους απέρχονται. Θέλουμε να πιστεύουμε και να ελπίζουμε ότι με τις αλλαγές αυτές θα έχουμε ένα καλύτερο και αποτελεσματικότερο κυβερνητικό σχήμα προς όφελος της Πατρίδας μας.
Ωστόσο, δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από την μηδενική εκπροσώπηση της Θεσσαλονίκης στη νέα κυβέρνηση και γενικότερα από την απουσία στελεχών από την Περιφέρεια. Η αδυναμία αυτή στερεί από την κυβέρνηση πολύτιμες γνώσεις. Και την Περιφέρεια από υπερασπιστές των συμφερόντων της στα κέντρα εξουσίας των Αθηνών.
Απευθύνουμε έκκληση στον πρωθυπουργό να καλύψει αυτό το κενό. Και πιστεύουμε ότι ένας καλός τρόπος γι’ αυτό θα ήταν να αποδώσει περισσότερες και σημαντικότερες αρμοδιότητες στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης όπως και πόρους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Έτσι, ο νέος υφυπουργός Σταύρος Καλαφάτης, στον οποίο ευχόμαστε καλή δύναμη μέσα από την καρδιά μας, θα μπορέσει να εργαστεί αποτελεσματικά και η παρουσία του δε θα είναι διακοσμητική ή τυπική».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα