Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκη«Εnnio Μotivates – Θεσσαλονίκη 2023»: Εκδηλώσεις για τον εμβληματικό συνθέτη Ennio Morricone

«Εnnio Μotivates – Θεσσαλονίκη 2023»: Εκδηλώσεις για τον εμβληματικό συνθέτη Ennio Morricone

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, στο πλαίσιο της δράσης του «Εnnio Μotivates – Θεσσαλονίκη 2023», θα παρουσιάσει στις 4 Νοεμβρίου, στο θέατρο Ράδιο Σίτυ μια σειρά εκδηλώσεων στα πλαίσια ενός μεγάλου αφιερώματος στον συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής Ennio Morricone.

Το Αφιέρωμα στον Ennio Morricone περιλαμβάνει:

  • Προβολή του αριστουργηματικού ντοκιμαντέρ του Giuseppe Tornatore “Ennio: The Maestro”, παρουσία του γιου του συνθέτη Marco Morricone, καθώς και του παραγωγού  της ταινίας, Gianni Russo, «μιας συμφωνίας φωνών και εικόνων» όπως  το αποκάλεσε η Corriere della Sera”. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης του «Σινεμά ο Παράδεισος», συγκέντρωσε στην ταινία του μερικούς από τους σημαντικότερους δημιουργούς του παγκόσμιου σινεμά (Clint Eastwood, Wuong Kar Wai, Bernardo Bertolucci, Quentin Tarantino κ.α) και της μουσικής ( John Williams, Bruce Springsteen, Hans Zimmer, Quincy Jones μεταξύ άλλων) για να μιλήσουν και να υποκλιθούν στο μεγαλείο του Μαέστρο.

Ανάμεσα σε αυτά τα ιερά τέρατα μουσικής και κινηματογράφου συμπεριέλαβε στο ντοκυμαντέρ και το Σύλλογό μας.

-Συναυλία Σταύρος Λάντσιας Quartet

-Ταινία μικρού μήκους της Meri Dishnica

-Έκθεση comics

-Στον ίδιο χώρο θα εκτίθεται προς πώληση και το βιβλίο του συγγραφέα και βιογράφου Alessandro de Rosa: «Ennio Morricone / αναζητώντας εκείνον τον ήχο / η μουσική μου, η ζωή μου / συζητήσεις με τον Alessandro De Rosa» (2022) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος

-Μετά την λήξη της εκδήλωσης, θα σερβίρεται δωρεάν το cocktail “Εnnio”, από τα ιταλικά απεριτίφ Luxardo αφιερωμένο στο Maestro και εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του.

-Mε την υποστήριξη του 64ου Φεστιβάλ Kινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου ο πολιτιστικός σύλλογος φίλων μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος σε συνεργασία με το Ήλεκτρον Café παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό event στα πλαίσια διαφόρων εκδηλώσεων που έχουν σαν στόχο να κρατήσουν ζωντανή την μνήμη του μεγάλου Ιταλού μαέστρου.

Το Morricone On Wax είναι ένα event που έχει ως στόχο να προβάλει ανάγλυφα την διαχρονική μουσική του μαέστρου όπως αυτή έχει αποτυπωθεί σε δίσκους βινυλίου. Με τις επιλογές από την προσωπική συλλογή βινυλίων του Pale Penguin το event θα παρουσιάσει την λυρική, κινηματογραφική, ψυχεδελική, Jazz, Erotica, Westen, Crime και Horror αισθητική της μουσικής του Ennio Morricone. Γνωστά και άγνωστα κομμάτια, δυσεύρετα soundtracks, διασκευές, σκοτεινές ψυχεδελικές αλλά και Jazz μουσικές στιγμές θα ξεδιπλωθούν στο Morricone On Wax για την ακουστική απόλαυση του κοινού. Παράλληλα με την ακουστική απόλαυση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει το cocktail “Ennio”, ένα cocktail που έχει επινοηθεί, και παρουσιαστεί μόνο από τον σύλλογο, και συνοδεύει τις εκδηλώσεις του δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο κοινό να συνδυάσει την οπτικοακουστική αδρεναλίνη των θεμάτων του μαέστρου. Το cocktail είναι εμπνευσμένο από το έργο και την ζωή του Morricone με κλασσικές επιρροές και τα χρώματα της αγαπημένης του ομάδας και αιώνιας πόλης Roma. Ένα cocktail βαθειά Ιταλικό……βαθύτατα παγκόσμιο. Γι’ αυτό τον λόγο χρησιμοποιήθηκαν ιταλικά βερμούτ και bitter όπως το Luxardo Bitter Rosso και Luxardo Antico δημιουργώντας ένα Aperitivo σύμφωνα με τα Ιταλικά πρότυπα αλλά παράλληλα ένα σύγχρονο cocktail με πολυεπίπεδη γεύση.

Το βράδυ της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου στον ζεστό χώρο του Ήλεκτρον Café (στην πλατεία Αγίου Γεωργίου 13 στην περιοχή Ροτόντα στην Θεσσαλονίκη) η ακουστική και γευστική απόλαυση θα είναι γεμάτες από την διαχρονική μαγεία του αθάνατου Ιταλού μαέστρου. Στο event θα παρευρεθεί και η οικογένεια του Ennio Morricone.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα