Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕφετείο Θεσσαλονίκης: Διακοπή για την ερχόμενη εβδομάδα στην δίκη για τον θάνατο...

Εφετείο Θεσσαλονίκης: Διακοπή για την ερχόμενη εβδομάδα στην δίκη για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου

- Advertisement -

Την διακοπή για την ερχόμενη εβδομάδα της δίκης σε δεύτερο βαθμό για την οπαδική επίθεση στον 24χρονο οπαδό του ΠΑΟΚ Νάσο Κωνσταντίνου τον Απρίλιο του 2017, στην Αγίου Δημητρίου, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, λόγω κωλύματος μέλους της σύνθεσης του δικαστηρίου.

Ο λόγος για το περιστατικό που είχε εκτυλιχθεί στις 27 Απριλίου του 2017, όταν ο 24χρονος ήρθε στην Θεσσαλονίκη την Πάφο της Κύπρου, για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της αγαπημένης του ομάδας το Κύπελλο Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό. Κατά την επιστροφή του από το γήπεδο της Τούμπας, στο ύψος της Οδοντιατρικής Σχολής, ο νεαρός Κύπριος δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους, με αποτέλεσμα στην προσπάθειά του να ξεφύγει, διασχίζοντας κάθετα την οδό Αγίου Δημητρίου να παρασυρθεί από διερχόμενο όχημα. Ακολούθως αφού νοσηλεύτηκε με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, απεβίωσε στις 4 Μαΐου, όταν τελικά υπέκυψε στα τραύματα του.

Πρόκειται για μια υπόθεση για την οποία είχαν καταδικαστεί δύο νεαροί στους οποίους πρωτόδικα είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και 8 μηνών, στον καθένα ως ένοχοι για θανατηφόρα έκθεση και απρόκλητη σωματική βλάβη, με αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας. Ωστόσο οι καταδικασθέντες είχαν αφεθεί ελεύθεροι ενόψει του Εφετείου με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης ενασχόλησης με τα κοινά της ομάδας τους, του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της έναρξης της δίκης σήμερα, το παρόν στο ακροατήριο έδωσε μόνο ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους, με τον δεύτερο να εκπροσωπείται μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου. Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν και οι γονείς του 24χρονου Νάσου, που θα παρασταθούν προς υποστήριξη της κατηγορίας, με τον πατέρα του Κύπριου οπαδού του ΠΑΟΚ να ζητά την δικαίωση της μνήμης του παιδιού του και την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορουμένων. Παράλληλα ευχαρίστησε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που κρατάνε άσβεστη τη μνήμη του Νάσου λέγοντας “Αυτό που μας έχει μείνει είναι η μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ. Η ψυχή του Νάσου έχει μείνει στη Θεσσαλονίκη”.

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα