Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΕργασίες για την κατασκευή νέας πεζογέφυρας του ΟΣΕ στους Αμπελόκηπους

Εργασίες για την κατασκευή νέας πεζογέφυρας του ΟΣΕ στους Αμπελόκηπους

Ξεκίνησαν το τελευταίο δεκαήμερο οι εργασίες για την κατασκευή νέας μεταλλικής πεζογέφυρας προκειμένου να αφαιρεθεί παλιά επικίνδυνη γέφυρα που συνδέει τους Αμπελόκηπους με την οδό Μοναστηριού.

Ο λόγος για την αντικατάσταση της σχεδόν εβδομήντα ετών μιας γέφυρας σε κατάσταση αποδιοργάνωσης και διάλυσης οι οποία εξυπηρετεί κάτοικους και εργαζόμενους της περιοχής. Αρκετοί μάλιστα κάτοικοι της περιοχής την χαρακτήριζαν ως παγίδα θανάτου. Ένα ζήτημα για το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα του δήμαρχου Αμπελοκήπων Μενεμένης, κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, προς τα αρμόδια υπουργεία. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 1,3 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με τις εργασίες μα αναμένεται να διαρκέσουν για διάστημα δώδεκα μηνών. Η έγκριση για την κατασκευή της νέας πεζογέφυρας δόθηκε τον Απρίλιο του 2022 από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ.

Όσον αφορά την νέα μεταλλική πεζογέφυρα που θα κατασκευαστεί, αυτή θα έχει μήκος 91 μέτρων πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, θα διαθέτει κλιμακοστάσια από οπλισμένο σκυρόδεμα, ενώ θα τοποθετηθούν και ανελκυστήρες για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ, ευπαθών ομάδων. Σύμφωνα με τον δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης στο διάστημα πραγματοποίησης των εργασιών θα χρησιμοποιείται η παλιά πεζογέφυρα, η οποία θα αποξιλωθεί με την ολοκλήρωση των εργασιών και αφού δοθεί σε χρήση η νέα.

Πηγή:ditika.gr

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα